EBA üzerinden 1.Dönem değerlendirme sınavları gerçekleştiriliyor

457
Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu 2.Dönem için yol haritası oluşturacak kazanım değerlendirme çalışmalarını EBA üzerinden gerçekleştiriyor. Yarıyılın sona ermesi ile yapılan açıklamada; "2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi ile öğrencilerinde 15 günlük tatilleri başlamış oldu. Pandemi koşulları hayatımıza yeni kavramlarda soktu. Her krizin aynı zamanda bir fırsatta olabileceğini bu süreçte gördük. Uzaktan eğitim kavramının ne kadar uçsuz bucaksız bir imkan sunabileceğini keşfettik. Bu anlamda dünyanın en büyük eğitim sistemi EBA`nın hakkını vermemiz gerekiyor. EBA`nın sunduğu imkanlardan bir tanesi de uzaktan ölçme ve değerlendirme yapma olanağı vermesidir" denildi. 
 
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren okul müdürü Enes Ulu; "EBA Platformu bize eğitimin her an her yerde gerçekleştirilebileceği noktasında büyük imkan sunuyor. 1.dönemin genel değerlendirmelerini elbette yüz yüze olarak okullarımızda gerçekleştirdik. İlerleyen yıllarda sanal öğretimin hayatımıza daha çok gireceği görünen bir gerçektir. Çok kısa zamanda ülke olarak uzaktan eğitimin acemiliğini atlattık. Artık bu konuda söz sahibi bir ülke olduğumuzu da düşünüyorum. EBA`nın bizlere sunduğu bir imkanda uzaktan ölçme ve değerlendirme yapma olanağı vermesidir" dedi. 
 
Ulu açıklamasında; "Milli Eğitim Bakanlığımız biliyorsunuz kendi havuzunda bulunan sorulardan oluşan bir sistem getirdi. Bunları basılı olarak da öğrencilerimize gönderdi. Okulumuzun öğretmenleri bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın soru havuzundan 1.dönem kazanımlarına yönelik kazanım değerlendirme çalışması hazırladı. 5,6,7. sınıf öğrencilerimize tüm derslerden 75 soru, 8.sınıf öğrencilerimize tüm derslerden 90 soruluk deneme sınavlarını sisteme yükledi. Tatilin 1. Haftasında 26 Ocak 2021 tarihinde tüm öğrencilerimiz saat 11`de bu etkinliği gerçekleştirdiler. Tatilin 2. Haftasında 2 Şubat 2022 tarihinde 2. Kazanım değerlendirme sınavımızı da EBA üzerinden uygulayacağız. Yaptığımız bu çalışmada sonuçlar başarı başarısızlık olarak hiçbir yere etki etmemektedir. Ama bizlere 2. Dönem hazırlıkları kapsamında yol haritası oluşturacaktır. Ayrıca yaptığımız çalışmayı kullanmak isteyen okullarımızın da www.eba.gov.tr üzerinden kullanılabileceğini hatırlatmak isteriz" dedi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş