havadurum

Dünyanın En Tuhaf Yasakları Nelerdir? İşte Şaşırtan Cevaplar!

Dünyanın her ülkesinde bambaşka gelenek ve kültür var. Peki, dünyanın en tuhaf yasakları nelerdir? Hangi ülkelerde hangi şeyler yapmak yasaktır? İşte detaylar…

1137

Dünyanın farklı ülkelerinde farklı kültürler, gelenekler ve yaşam tarzları vardır. Bu nedenle bazı ülkelerde uygulanan yasaklar, başka ülkelerde yaşayan insanlar için oldukça tuhaf ve ilginç gelebilir. Peki, dünyanın en tuhaf yasakları nelerdir? Hangi ülkelerde hangi şeyler yapmak yasaktır? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu makaleyi okumaya devam edin.

İsviçre’de Sifon Çekmek Yasak!

İsviçre, dünyanın en gelişmiş ve demokratik ülkelerinden biridir. Ancak bu ülkede akşam saat 10’dan sonra sifon çekmek, çamaşır yıkamak veya gürültü yapmak yasaktır1. Bu yasağın sebebi, komşuların huzurunun korunması ve gürültü kirliliğinin önlenmesidir. Bu yasaklara uymayanlar, para cezasına çarptırılabilir.

Japonya’da Kilo Almak Yasak!

Japonya, dünyanın en kalabalık ve en teknolojik ülkelerinden biridir. Ancak bu ülkede belli bir kilonun üzerinde olmak, yani kilolu olmak yasaktır. Bu yasak, 2008 yılında çıkarılan ve “Metabolik Sendrom Yasası” olarak bilinen bir kanunla yürürlüğe girmiştir. Bu kanuna göre, 40 yaşın üzerindeki erkeklerin bel çevresi 85 cm, kadınların ise 90 cm’den fazla olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde, sağlık kontrollerine katılmak ve diyet programlarına uymak zorundadırlar.

Avustralya’da Ampul Değiştirmek Yasak!

Avustralya, dünyanın en büyük ve en çeşitli ülkelerinden biridir. Ancak bu ülkede evde sönen ampulleri sadece yetkili kişiler değiştirebilir. Sizin değiştirmeniz yasaktır! Bu yasağın sebebi, elektrik kazalarını önlemek ve enerji tasarrufu sağlamaktır. Bu yasağa uymayanlar, 10 bin Avustralya dolarına kadar para cezasına maruz kalabilirler.

Birleşik Krallık’ta Parlamento Binasında Ölmek Yasak!

Birleşik Krallık, dünyanın en eski ve en saygın ülkelerinden biridir. Ancak bu ülkede Londra’nın simgesi olan Parlamento Binası içinde ölmek kanunen yasaklanmıştır. Bu yasağın sebebi, Parlamento Binası’nın kraliyet mülkü olması ve burada ölen kişilerin devlet töreniyle gömülmesi gerektiğidir. Bu yasağın ne kadar uygulanabilir olduğu ise tartışma konusudur.

Norveç’te Silahsız Dolaşmak Yasak!

Norveç, dünyanın en kuzeyindeki ve en mutlu ülkelerinden biridir. Ancak bu ülkede Longyearbyen kasabasında evden çıktığınız andan itibaren silahla dolaşmalısınız. Bu yasağın sebebi, her an kasabaya gelebilen kutup ayılarına karşı korunmaktır. Bu yasağa uymayanlar, hayatlarını tehlikeye atabilirler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş