Duayen gazeteciler ölümsüzleşti

Çanakkale’de 5 yıl önce aynı gün yaşamlarını yitiren duayen gazeteciler Turhan Narler ve Yaşar Türe’nin isimleri iki sokağa verildi.

811
 
Çanakkale Belediye Meclisi, 5 yıl önce yaşamlarını yitiren kentin duayen iki gazetecisinin ismini, Esenler Mahallesi’nde birbirine paralel iki sokağa verdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Narler ile Türe aileleri ve çok sayıda gazetecinin yer aldığı tören ile Çanakkale Olay Gazetesi’nin kurucusu, TRT, Hürriyet Haber Ajansı ve Cumhuriyet Gazetesi’nde uzun yıllar muhabirlik ve temsilcilik yapan Turhan Narler ile Anadolu Ajansı Çanakkale Büro Müdürüyken emekli olan Yaşar Türe’nin isimleri verildiği sokakta ölümsüzleşti. Her iki sokakta da ayrı ayrı tören gerçekleştirildi.
 
 
İlk olarak Turhan Narler’in ismini taşıyan sokakta tören gerçekleştirildi. Törende konuşan duayen gazeteci Turhan Narler’in oğlu Işık Narler; “Özellikle basın mensuplarının tümü Turhan Narler’in mutlaka yanında çalışmıştır. Birbirlerine emekleri geçmiştir. Bu nedenle gerçek anlamda kardeşlerimiz sayılırlar,  onlarında çok büyük katkıları emekleri vardır. Bu emekleri de devam etmektedir.” dedi.
 
 
Anadolu Ajansı Çanakkale Büro Müdürü Yaşar Türe’nin isminin verildiği sokaktaki törende konuşan oğlu Levent Türe ise; “Türe soyadını taşımak ve Türe ailesinin bir ferdi olmak çok gurur verici. Yaşar Türe’nin 5 yıl önce vefat etmesine rağmen hala onun adı ve ruhu Çanakkale’de yaşıyor. Yaşar Türe Çanakkale aşığı bir insandı. Bizi de Çanakkale’ye aşık etti. Çanakkale’ye çok emek verdiğine inanıyoruz. Bununda ispatını burada yaşıyoruz” dedi.
 
 
Her iki törende de bir konuşma yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen, kente büyük katkıları olan duayen gazeteciler Turhan Narler ile Yaşar Türe’yi rahmetle andığını söyledi. Gezen, duayen gazetecilerin sokaklara isminin verilmesini sağlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
 
 
Her iki törende Turhan Narler ile Yaşar Türe’nin meslek hayatı boyunca kente büyük katkılar sağladığını kaydeden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Turhan Narler ile Yaşar Türe bu kentte birer misyon üstlenmişlerdi. Bu misyonu takip ediyorlardı. Onun için her ikisi de bu sokaklara isimlerinin verilmesini hak ettiler” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından iki sokağa ismi verilen duayen gazeteciler Turhan Narler ile Yaşar Türe’nin resimleri ile özgeçmişlerinin yer aldığı tabelaların açılışı yapıldı.
Paylaş