DSİ işçisinden müjde

Çanakkale’de Devlet Su İşleri 252’nci Şube Müdürlüğünde çalışan ve geçtiğimiz hafta işten çıkarılan taşeron işçiler tekrar işbaşı yaptı. İşçiler, “Bundan böyle hem işimize, hem ekmeğimize hem de birbirimize sahip çıkacağız” dediler.

798
 
 
Çanakkale’de faaliyet gösteren Devlet Su İşleri 252’nci Şube Müdürlüğü’nde çalışan ve çalışma süreleri 3-11 yıl arasında değişen 6 işçi geçtiğimiz hafta içinde işten atılmışlardı. İş başı yaptıkları sırada “Formalarınızı çıkarın, yerine gelen işçiler giyecek. Sizin işinize son verildi” diyerek işten atılan işçiler müjdeyi verdi. “İşimizi geri istiyoruz. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız” diyen işçilere önceki gün haber verilerek hemen iş başı yapmaları istendi. Sevindirici haberi alan işçiler işlerinin başına geçtiler.
 
“Birbirimize sahip çıkacağız”
İşten çıkarılma sürecimiz doğru değildi” diyen işçiler, Devlet Su İşleri Çanakkale 252`nci Şube Müdürlüğü`nden gelen haber sonrası iş başı yaptılar. Süreci gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendiren işçiler, “Biz yıllardır burada çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Hakkımızda en küçük bir şikayet, en küçük bir soruşturma ya da tutanak tutulmadı. Durup dururken de işten atmamız kabul edilebilecek bir durum değildi. Bundan böyle işimize, ekmeğimize ve birbirimize sahip çıkacağız” dediler. 6 işçi, pazartesi günü işten çıkışlarını almak için gittikleri DSİ 252’nci Şube Müdürlüğü’nde “tekrar işe alındınız” haberi ile sevinçlerini diğer arkadaşları ile paylaştılar.
Paylaş