DP’den 4+4+4’e tepki

Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hazım Dermenci, 4+4+4 eğitim sisteminin, yeni öğretim yılına birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyledi.

337
Yeni yıl ile birlikte başlayan 4+4+4 eğitim sistemine tepki gösteren Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hazım Dermenci; “2012 – 2013 eğitim öğretim yılı 3 aylık yaz tatilinin ardından 17 milyon öğrenci, 800.000 öğretmenin ders başı yapmasıyla 17 Eylül 2012 günü başladı. Velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 9 yıllık zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, 4+4+4 eğitim sistemi, yeni öğretim yılına birçok sorunu da beraberinde getirdi.
 
Tabi ki yine her zaman olduğu gibi Sayın Başbakanın “yaptım oldu” anlayışı ve konu hakkındaki eleştirileri de “herkes kendi işine baksın” dayatmasıyla sorunlarla ve belirsizliklerle tüm Türkiye de sancılı bir şekilde başladı. Okulların bazılarında derslik yetersizliği olduğu gibi bazılarının kapatılıp bir başka okula dönüşmesi, velileri çığrından çıkardı. İmkanı olan öğrenci velilerinin rapor almış olmaları 5 yaşındaki evlatlarımızın 7 yaşındakilerle aynı sınıfta eğitim görecek olmaları da okuma bilenlerin tüm yıl boyunca 10’na kadar sayma ve bazı harflerin öğretimi ile geçirecek.
 
Daha da ileri gidersek, okulların 66 aylık çocuklar için bahçelerin tel örgülerle, kavgada ezilmemeleri için ayrılmış olmaları, henüz yemeğini yiyemeyen, altı d bağlanmış beziyle okul yoluna düşmüş yavrularımız. İşte 17 eylül tarihli manzara… Bu yavrularımız bir tek düşünceye kurban edilmektedir. Bu da Sayın Başbakanın 28 şubat kararlarının rövanşının alınmasının isteğidir. Ve 9 yıllık zorunlu eğitimle orta kısımları kapanan imam hatip liselerinin orta kısmının açılması hesaplaşmasıdır. Bu sistem ile imam hatip liselerinin orta kısmının açılmasından ziyade binlerce imam hatip lisesinin açılmış olması ve hatta ve hatta normal liselerin bir kısmı da imam hatip lisesine dönüştürülmesi bu hesaplaşmayı apaçık göstermektedir. Çünkü Başbakanın eğitim öğretim yılı açılışı için bulunduğu Denizli, imam hatip lisesinin açılış töreninde “ne zararını gördünüz, imam hatip lisesi mezunlarının” , “neden kapattınız imam hatip liselerini”, "imam hatip liselerinden terörist yetişmediği için mi kapatınız.” sözleriyle diğer okullarda yetişenlerin adeta terörist gibi gördüğü apaçık ortadır. kendisinin imam hatip mezunu olması, temsil ettiği devletin gücünü kendi tercih yönünde yani laik eğitim veren okullardan değil, dini eğitim veren okullardan yana kullandığı anlayışı apaçık ortadadır. Hatta tercihini kitlelere “Türkiye artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor.” diyerek, çok büyük reform gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Sanki imam hatip liseleri tümden kapatılmış ve kendisinin imam hatip liselerini yeniden açtığını ve bunu halka reform olarak sunuyor. 9 yıllık zorunlu eğitimde imam hatip liselerini tümü değil, sadece orta kısmı kapatılmıştır.
 
Halkımız yine Sayın Başbakan tarafından kandırılmaktadır. Bunda tek bir amaç vardır. Türkiye maalesef dini eğitimi ortaokuldan başlatan ve laik temelde birleştiren tevhid-i tedrisat kanunuyla yapılan cumhuriyet reformuna alternatif bir eğitim sisteminin geleceği kuşkusu halkımızda uyanmaktadır.
 
Sevgili Çanakkaleliler, ders kitaplarında Başbakanın ve Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere mesajları boy gösterirken; müfredattan Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Ulu Önder Atatürk ve cumhuriyet kazanımlarının anlatıldığı, “TC. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük konularının çıkarılması, halkımızda cumhuriyet ve değerleriyle hesaplaşma algısı uyandırmaktadır. Bu yüzden Sayın Başbakanın teröristleri diğer okullar yetiştirdi iması ve terörizmin kaynağı olarak da laik eğitimi suçlamaları asla kabul görmeyecektir. Halkımızdan her ne kadar %50 oy almasına karşın %50 de oy vermeyeni de unutup dış politikasının, Türk Silahlı Kuvvetlerini, kısaca ülkemizin tüm dinamikleri gibi eğitim sistemiyle de oynamak istemektedir. Ancak eğitim sistemi umulduğundan fazla zarar görecektir.
 
Demokrat Parti olarak biz hükümetin bu yanlışlardan ve dayatmalardan biran önce dönerek yarının büyüğü evlatlarımızı bir proje uğruna heba edilmesini şiddetle kınıyoruz. Öğretmeni, öğrencisi, velisi memnun olmayan ve tamamen memnuniyetsizlikden oluşan bir eğitimden ülkemize ve milletimize ne hayır geleceğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Halkımızın dayatma politikalarına laik eğitim sisteminden vazgeçme çabalarına cumhuriyet ve kazanımlarının yok edilmesi gibi politikalara cevabı çok sert olacaktır. Ve ilk önüne çıkan seçimde Akp’yi sandığa gömecektir. Demokrat Parti Teşkilatı nöbettedir, Cumhuriyetin ve Demokrasinin yılmaz bekçileriyiz” dedi.
Paylaş