Doğan "'İklim Değişikliği' etkilerini her yönüyle anlatacağız.."

2237
İklim değişikliğine dikkatleri çekmek amacı ile tüm dünyada 8 Eylül’de ‘İklim İçin Ses Veriyoruz’ eylemi gerçekleştirilecek.  Türkiye`ye de 8 Eylül` de gerçekleştirilecek eş zamanlı eylemlere, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’de katılacak. ‘İklim İçin Ses Veriyoruz’ etkinliğine Cumhurbaşkanlığı Korosu Keman sanatçısı Nevzat Kalender’de kemanıyla destek verecek. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan,  8 Eylül 2018- Cumartesi, saat 19.00. Altınoluk, Antandros Parkı’nda düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulundu. İklim değişikliğine etki eden, termik santraller, metalik madencilik, ulaşım… gibi birçok konuda konuşmaların yapılacağını belirten Doğan, yerel yönetimlere ‘yenilenebilir enerji’ için öneri sunacaklarını ifade etti. İklim değişikliği için ‘350. Org’ tarafından dünya genelinde bir eylemlilik yapılacağını belirten Doğan; “Kendileri bizleri de aradılar ve bizlerde tamam dedik. İklim Değişikliğine yol açan etmenleri bir kez daha kamuoyunun gözlemine sunacağız. Bunlarla ilgili bugüne kadar yaptıklarımızı ve ne yapmak istediğimizi anlatacağız” dedi. 
 
“Termik ve madenlerin iklim değişikliğine etkilerini anlatacağız”
Çanakkale için en önemli konu olan Termik Santraller ve etkilerini anlatacaklarını belirten Doğan; “Bu konuda neler yaptığımızı ve Çırpılar Termik Santrali’ne karşı verdiğimiz mücadeleyi aktaracağız. Çırpılar Termik Santrali için ÇED olumlu kararına karşı açtığımız dava hakkında bilgilendirmede bulunacağız.  Yerel yönetimlere dönük taleplerimiz olacak. Özellikle toplu taşıma ve bisiklet yolları için isteklerimiz olacak. İklim değişikliğinin en önemli sebeplerinden birisi de havaya taşınan karbon. Bunun için mümkün olduğunca bisiklet kullanımının teşviki ve bisiklet yollarının yapımı içinde isteklerimiz olacak. ‘Altın madenleri açıldığı yerlerde ekosistemi bozuyor ve bunlarda yine iklim değişikliğine yol açıyor’ diyerek, bölgemizdeki metalik madenciliğin etkilerini aktaracağız.  Ormanlar, topraklar yok olursa karbon salımı da azalıyor. Bu bağlantıyı aktaracağız” dedi. 
 
“En yüksek enerji tüketimi AVM’lerde”
Enerjideki iklim değişikliğine dikkat çekeceklerini ifade eden Doğan, son olarak; Özellikle enerjiyi ticarethanelerin kullandığına ilişkin bir tablo ortaya çıktı. En Özellikle AVM’ler çok büyük enerji tüketicileri. AVM’lere hayır demek için küçük esnafı desteklemenin önemine değineceğiz. Bunu dışında yenilenebilir enerji kaynaklarına geçilmesi önerisinde bulunacağız. Bu konular hakkında konuşmalarımız olacak. Bunun dışında müzik etkinliklerimiz olacak” dedi.  

(Eren Aşnaz) 

Paylaş