havadurum

Doğalgaz ve elektrik zammına tüketici isyanı...

Doğalgaza yüzde 9.8, elektriğin toptan satış fiyatına da yüzde 10,1 oranında gelen zamma vatandaş isyan etti. Hükümetin artan harcamalar nedeniyle bozulan bütçe dengesini düzeltmeye yönelik yaptırımları çerçevesinde 1 Ekim tarihinden itibaren doğalgaz fiyatlarına yüzde 9,8, elektriğin toptan satış fiyatlarına ise yüzde 10,1 oranında yansıyacak olan zamma tüketiciler tepki gösterdi.

464
Yapılan zamlarla ilgili başta siyasi partiler kanadında ve vatandaşlar bazında tepki gösterilmesi gerektiğini belirten TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit vatandaşları TÜKODER çevresinde örgütlenmeye çağırırken, bütçe açığını kapatmak için ardı ardına yapılan zamlara isyan eden vatandaşlar ise; “Hükümet bütçe açığını kapatmak için sürekli vatandaşa yükleniyor. Suriye’den gelen mültecilerin cebine para koymak için fatura halkımıza çıkarılıyor.” dedi...
 
Hükümetin artan harcamalar nedeniyle bozulan bütçe dengesini düzeltmeye yönelik yaptırımları çerçevesinde 1 Ekim tarihinden itibaren doğalgaz fiyatlarına yüzde 9,8, elektriğin toptan satış fiyatlarına ise yüzde 10,1 oranında yansıyacak olan zamma tüketiciler tepki gösterdi. Yapılan zamlarla ilgili başta siyasi partiler kanadında ve vatandaşlar bazında tepki gösterilmesi gerektiğini belirten TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit vatandaşları TÜKODER çevresinde örgütlenmeye çağırdı.
 
Bütçe açığını kapatmak için ardı ardına yapılan zamlara isyan eden vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit:
“Zamlarla ilgili TÜKODER Genel Merkezi ve Federasyon çalışmalar yapıyor. Vatandaşların gelirleri artmazken giderleri hızla artıyor. Bunların dışında da özellikle yaz dönemi boyunca elektriğe gizli gizli zam yapıldı. Çanakkale nüfusu kadar oranda 80 bin Suriyeliye bakmak kolay değil. Bunun acısı milletden vergilerle çıkarılıyor. Kış dönemi zor geçecek. Barıştan yana bir politika izlenmiyor. İran, Irak ve Sovyetler Birliği’nden alınan gaz kapatılabilir. Bu zamlar her partiyi ve tüm milleti ilgilendiriyor. Halk bu zamlara tepki göstermek zorunda. Başta ÖTV zamları olmak üzere hükümetin zamları tekrar gözden geçirmesi gerek. Halk TÜKODER çevresinde örgütlenmeli, her kesimden vatandaşlar zamlara tepki göstermeli. Siyasi parti il başkanları ve ilçe başkanları zamlar konusunda sert tepki koymalı. Siyaset toplumun hayatını kolaylaştırmak ve sorunları çözmek amacıyla yapılır. Sessiz kalınmamalı.”
 
 
Naip Tütüncüoğlu:
“Doğalgaza ve elektriğe yapılan zam oranı çok yüksek. Hem halkı doğalgaz kullanmaları yönünde teşvik ediyorlar, hem de astronomik zam yapıyorlar. Millet bunları mecbur olduğu için kesin ödeyecek diyorlar. Bu durum hiç de adil değil. Sanki çok ucuzdu, bütün kış millet fatura öderken zorlanırken, biraz daha üstüne zam yapmak haksızlık. Zaten emekliler zar zor geçiniyor.”
 
 
Sebahattin Can:
“Ben öğretmen emeklisiyim. Hükümet bütçe açığını kapatmak için sürekli vatandaşa yükleniyor. Suriye’den gelen ve kendi vatanlarına ihanet eden adamların cebine para çıkarmak için vatandaşın sırtına biniyor. O adamlara maaş bağlıyor. Kendi vatandaşı askeri ücrete talim edip akşama kadar ter dökerken, yan gelip yatan vatana ihanet eden adamlara 500 dolar maaş bağlıyor.”
 
 
Yusuf Yılmaz:
“Daha memlekete doğalgaz gelmeden zammı önce geliyor. Dünyada benzinde birinci olmuşuz. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde de dediği gibi : “ Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir” durum tam da budur.”
Paylaş