"Doğalgaz için resmi yazı çıktı"

2366
Çanakkale`nin birçok ilçe ve beldesi için doğalgaz müjdesi verilirken, Çanakkale`nin en büyük ve tarihi ilçelerinde biri olan Gelibolu`da ise doğalgaz süreci tartışma konusu olmuştu. 2018 Mart ayında alınan belediye meclis kararı EPDK`dan geri gönderilmiş, kararın 6 ay geçerli olduğu belirtilmişti. Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar tüm ilçeler için geçerli olan kararın Gelibolu için geçerli olmadığını iddia ederken, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`da Gelibolu Belediyesi`nin EPDK`ya esik başvuruda bulunduğu açıklaması yapmıştı. Doğalgaz sürecinin uzaması vatandaşlarda tepki toplamış, Gelibolu`ya Doğalgaz İstiyoruz Sivil İnisiyatifi çatısı altında kampanya ve çalışmalar başlatılmıştı. Vatandaşların EPDK`ya yaptığı başvuruya gelen ilçe meclis kararı örneği 5 Nisan tarihinde gerçekleşen Gelibolu Belediye Meclisi`nde okunarak oy birliği ile kabul edilerek, alınan meclis kararı ile Gelibolu`ya doğalgaz gelmesi için ilk adım atılmış oldu. Meclis kararının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Gelibolululara yeni müjdeyi verdi. Önceki gün 1915 Çanakkale Köprüsü ziyaretinde açıklamada bulunana Milletvekili Turan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile telefonla görüşerek Gelibolu`ya doğalgaz getirilmesi için resmi yazının çıktığı bilgisini aldıklarını belirtti. EPDK`nın 20.05.2021 tarihli Kurul Kararıyla, Gelibolu ilçesinin doğal gaz dağıtım lisansına dahil edilmesi uygun görüldüğünü ifade eden Milletvekili Turan, "BOTAŞ ve dağıtım şirketi tarafından gerekli yatırımlar tamamlandıktan sonra inşallah 2022 yılı kış sezonu öncesinde Gelibolu ilçemize doğal gaz ulaştırılacak" dedi. 
"EPDK Başkanı Yılmaz ile görüştük"
Milletvekili Turan konuyla ilgili açıklamasında; "Gelibolu`ya doğalgaz getirme konusunda bildiğiniz üzere girişimlerimiz olmuştu. Ankara`da gerek bakanlılarla gerekse EPDK ile bu konunun çözülmesi için Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte yoğun mesailerimiz oldu. Bugün bu anlamlı mega projeyi ziyaretimiz esnasında, 318 metrede köprü kulelerinden EPDK Başkanımız Mustafa Yılmaz ile telefonla görüşerek göz bebeğimiz Gelibolu`muza doğalgaz getirilmesi için resmi yazının çıktığı bilgisini aldık" dedi. 
"2022 yılı kış sezonu öncesinde Gelibolu ilçemize doğal gaz ulaştırılacak"
Milletvekili açıklamasının devamında; "24 Eylül 2020 tarihli ve 31254 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2953 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile merkez nüfusu 20 bin üzerinde olan ilçelerimize BOTAŞ tarafından doğal gaz ana iletim hattı yatırımı yapılmasına karar verilmişti. Çanakkale ilimizin kadim ilçesi Gelibolu da bu imkandan yararlanacak. EPDK`nın 20.05.2021 tarihli Kurul Kararıyla, Gelibolu ilçesinin doğalgaz dağıtım lisansına dahil edilmesi uygun görüldü. BOTAŞ ve dağıtım şirketi tarafından gerekli yatırımlar tamamlandıktan sonra inşallah 2022 yılı kış sezonu öncesinde Gelibolu ilçemize doğal gaz ulaştırılacak. Bu son dakika müjdesini, 318 m yükseklikte vermek de ayrıca özel ve anlamlı oldu. Köprümüz şimdiden hayırlı haberler vermeye vesile oldu. Doğal gaz Gelibolu hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş