Doğa ile baş başa...

Çanakkale Çevre Platformu`nun organize ettiği Dalaksuyu Doğa Yürüyüşü, Çanakkale merkez ve Ezine’den yapılan katılımlarla gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu gözlenen Doğa Yürüyüşü`nde Kazdağları`nda altın madeni çalışmaları ile Biga bölgesindeki termik santral faaliyetlerine tepki gösterildi.

539
 
Çanakkale Çevre Platformu, hafta sonu organize ettiği doğa yürüyüşünde hem üyelerini Kazdağları ile buluşturdu hem de kentteki çevre mücadelesi konusunda önemli mesajlar verildi. Çanakkale Çevre Platformu`nun yeryüzü cenneti Kazdağları`nın korunması mücadelesinde, ormanları tanımak, birlik ve beraberliği artırmak amacıyla Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Çanakkale Şubesi ile birlikte düzenlediği doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü. Hafta sonu Çanakkale Eski Otogar yanından hareket edilerek, Bayramiç ilçe merkezi üzerinden Karaköy`e oradan da orman yolunu izleyerek bin 400 metre rakımlı kayın ormanlarıyla kaplı Dalaksuyu`na ekip muhteş manzara karşısında büyülendi. Çanakkale`den hareket eden 5 otobüse, Ezine`den eklenen bir minibüs ile toplam 6 otobüste 150`yi aşkın vatandaş katıldı. Kazdağlarının eşsiz güzeliğini yerel halka göstermek, anlatmak amacıyla da düzenlenen etkinlikte bir de mini bir form düzenlendi.
 
 
“Çevre Platformu`nu güçlendirmeliyiz”
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, forumda söz alarak, doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlara Çevre Platformu`na güç verme çağrısında bulundu. “Ben daha önce Dalaksuyu`na hiç gelmemiştim, bugün ilk defa buradayım” diyen Nalbant, “Burası gördüğünüz gibi kayın ormanları, Kazdağı Göknarı ve daha birçok endemik bitki ile bir doğa harikası. Bu güzelliğin, buradaki yaşamın yok olmaması için daha çok mücadele etmeliyiz. Bunun için de Çanakkale Çevre Platformu`na güç vermeliyiz. Çevre Platformu`nu güçlendirerek, çevre mücadelesini yükseltmeliyiz” dedi.  
Paylaş