havadurum

DİSK Emekli Sen "Bir insanlık suçu işlenmiştir"

DİSK Emekli Sen tarafından, 30 yıl önce Sivas'ta radikal İslamcılar tarafından Madımak Oteli'nde katledilen 37 kişi anılarak; "Yobazlar 2 Temmuz 1993 günü 37 canı güvenlik güçlerinin gözleri önünde saatlerce kuşatıp, diri diri yakmışlar ve bu vahşeti kitlesel histeri içinde seyretmişlerdi" diye belirtildi.

296

2 Temmuz 1993`te Sivas`ta gerçekleşen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli`nde bulunan çoğunluğun Alevi olduğu 37 kişi, radikal İslamcı bir grup tarafından yakılarak öldürüldü. DİSK Emekli Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından, Sivas Katliamı`nın 30`uncu yıldönümünde basın açıklamasında bulunularak; "Tarihimizde ki bu karanlık olaylar aydınlatılmadığı ve sorumluları hak ettikleri cezayı almadıkları sürece bu yara, toplum vicdanında kanamaya devam edecektir" diye belirtildi.

DİSK Emekli Sen; "Linç kültürünün bir parçası olmuştur"
DİSK Emekli Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından, 2 Temmuz 1993`te Madımak Oteli`nde katledilen 37 aydın ve ozanın katledilmesine ilişkin basın açıklamasında bulunularak; "30 Yıl önce bugün Sivas`ta Madımak Otelinde bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu katliamda katledilen 37 canımızı sevgi, saygı ve özlem ile anıyoruz. Gözlerini kan bürümüş gericiler, yobazlar 2 Temmuz 1993 günü 37 canı güvenlik güçlerinin gözleri önünde saatlerce kuşatıp, diri diri yakmışlar ve bu vahşeti kitlesel histeri içinde seyretmişlerdi. Aydına, sanatçıya, bilim insanına, çağdaşlığa düşman bu yobaz zihniyet ne yazık ki her zaman linç kültürünün bir parçası olmuştur" sözlerine yer verildi.

"Kaybettiğimiz canları sevgi ve saygı ile anıyoruz"
Sivas Katliamı`nda hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirten DİSK Emekli Sen; " Ülkemizin karanlık güçleri tarafından beslenen, korunan, kollanan bu güruh Çorum, Maraş, Sivas ve Gazi Mahallesi katliamlarının da bir numaralı sorumlusudur. Tarihimizde ki bu karanlık olaylar aydınlatılmadığı ve sorumluları hak ettikleri cezayı almadıkları sürece bu yara, toplum vicdanında kanamaya devam edecektir. Disk Emekli Sen olarak ülke tarihinin her döneminde varlığını sürdüren bu gerici ve yobaz zihniyeti lanetliyor, insanlarımızın, aydınlarımızın, sanatçılarımızın katledilmediği, düşüncenin suç sayılmadığı ve bu yüzden öldürülüp yakılmadığı, çetelerin ve sömürünün olmadığı, eşitlik, özgürlük ve adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye özlemi ile bu kanlı günü bir kez daha lanetliyor, kaybettiğimiz canları sevgi ve saygı ile anıyoruz" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)

Paylaş