Disk; belediye bürokratlarını uyardı...

DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, belediyelerdeki bazı bürokratların işçilere karşı takındığı tutum ve davranışların işçiler arasında huzursuzluk yarattığını bildirdi. Uslan; hukuk tanımaz, "ben yaptım oldu", "daha önce böyleydi" şeklindeki bürokrat zihniyetler sürdüğü sürece her türlü hukuk mücadelesini vermeye hazır olduklarını bildirdi.

599
DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, göreve geldikleri günden itibaren  yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Toplu sözleşmeleri başarı ile tamamladıklarını ifade eden Uslan, işçilerin haklarını korumak için hukuksal mücadele vereceklerini gerekirse eylem yapacaklarını ifade etti.
 
DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, göreve geldikleri süre içersinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Toplu sözleşmeleri başarı ile tamamladıklarını ifade eden Uslan, işçilerin haklarını korumak için hukuksal mücadele vereceklerini gerekirse eylem yapacaklarını ifade etti.
 
“Toplu sözleşmelerde başarılı olduk”
Örgütlü bulundukları işyerlerinde sözleşmelerin son senesi olduğunu ve bu süreci başarı ile yürüttüklerini bildiren DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Çanakkale örgütlü bulunduğumuz tüm işyerlerini toplu sözleşme zamanıydı. Evreşe belediyesi, Kepez, Çanakkale belediyesinde ve belediyeye bağlı hizmet gurupları A.Ş.’de, Britanya halk mezarlıklarında örgütlü bulunduğumuz işyerlerinde sözleşmelerin son senesiydi. Toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdük” dedi.
 
Uslan şunları söyledi; “İlk toplu sözleşmeyi Evreşe belediyesi ile yaptık. En düşük yevmiye 47,5 TL oldu. Kepez belediyesinde % 30 a varan artış sağlandı. Başkan Mutan’ın gayretleri takdire değerdi. 38,5 TL olan yevmi yeleri, 50 TL’ye çıkarıldı. Son derece tatmin edici sözleşme imzaladık. Çanakkale Belediyesi ile yaklaşık 7 ay süren bir görüşme süreci oldu. Belediye ile toplu sözleşme imzaladık. Genel başkanımız katıldı. % 19.8’lik Çanakkale belediyesinin son on yıllık geçmişinde alınmış olan en yüksek zam oranı ile bu sözleşmeyi sonuçlandırdık. Yevmiye taban ücreti 40 TL’ye çıktı. İyileştirmeler de yapıldı.”
 
“Yeni eylemler yapacağız”
Örgütlü oldukları belediyelerde bazı bürokratların işçilere ve sendikaya karşı olan davranışlarının işçiler arasında huzursuzluk yarattığını bildiren DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Ama muhatap olduğumuz kurumların iyi niyetinden şüphe duyarsak hukuk tanımaz ben yaptım oldu, daha önce böyleydi şeklinde bürokrat zihniyetlerle uğraşmak zorunda kalırsak her türlü hukuk mücadelesini vermeye hazırız” dedi.
 
Uslan şunları söyledi; “Bugün örgütlü belediye işçileri sendikalarından çalıştığı iş yerlerinden memnunken yaşadığımız başka sorunlar var. Bazı bürokratların işçilere sendikalara karşı takınmış oldukları tutum ve tavırlar, işçiler arasında huzursuzluk yaratmakta. Bu sorun hemen hemen her belediyede yaşanmakta. Biz sendikacıları zor durumda bırakmak isteyen zihniyetle mücadelemiz her alanda devam etmekte. İyi niyetimiz barışın sonuna kadar devam etmesi niyetinde. Ama muhatap olduğumuz kurumların iyi niyetinden şüphe duyarsak hukuk tanımaz ben yaptım oldu, daha önce böyleydi şeklinde bürokrat zihniyetlerle uğraşmak zorunda kalırsak her türlü hukuk mücadelesini vermeye hazırız. Hiç kimse bu anlamda haklarımızı ortadan kaldırmaya çalışmasın. Haklarımızı gasp edip daha sonra hiçbir şeye müdahale etmemiş haberleri yokmuş gibi davranmaya kalkmasın. Haklarımızın ezilmesine çalışıldığı sürece Çanakkale kamuoyunu bilgilendireceğiz. Yeni eylemlerimize hazır olun. Eylem yapmaktan kaçmıyoruz. Eylem yaparken şu, bu olacak gibi haklarımızın savunuculuğunu yapacağımız en önemli elimizdeki silah eylemselliktir. Kanunun bize verdiği haklar neticesinde haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı, duyurmak istiyorum. Çanakkale kamuoyu bilmelidir ki temsil ettiğimiz belediye işçileri örgütlü olduğumuz belediyelerdeki işçilerin her türlü hakkını hukuk içinde savunurken hukukun tükendiği yerde sesimizi duyurmanın tek yolu eylem yapmaktan geçmekte. Bu eylemlere başvurmaktan kaçınmayacağız.”
 
Uslan; “Özgürlükçü Çanakkalelileri bekliyoruz”
Türkiye de sendikal hak ve özgürlüklerin engellendiğini, yasaklandığını ve baskı altında tutulduğunu bildiren Disk Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, “Kırdan kente tüm yoksulların, tüm emekçilerin, tüm işçilerin, tüm kadınla¬rın, öğrencilerin ve aydınların yani üretimde ve toplumsal yaşamdaki tüm etkinlikleriyle yaşamı yeniden üretenleri1 Mayıs`da alanlara çağırıyoruz” dedi.
 
Disk Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan tüm emekçileri 1 Mayıs ta meydanlara beklediklerini bildirdi. Emekçilerin zor bir süreçten geçtiğini bildiren Uslan; “Sendikal hak ve özgürlüklerin engelleniyor, yasaklanıyor ve baskı altında tutuluyor, Taşeron uygulamalar devlet politikasına haline dönüştürülüyor, Kamu istihdamında kuralsız, güvencesiz ve piyasacı bir anlayış geliştiriliyor, Emeklilik hakkı, iş güvencesi ve sağlık hakkı ortadan kaldırılıyor, Kıdem tazminatı hakkının kaldırılması için hazırlıklar yapılıyor” dedi. Uslan şunları söyledi; “Eğitimin ancak parası olanın yararlanabildiği "piyasa" hizmetine dönüştürülüyor, Kent rantından pay kapma kavgası içinde olanlar, yoksul¬ları her gün evlerinden, yaşam alanlarından sürüyor, Hemen her gün tedbirsizlik ve ihmaller nedeniyle ağır iş kazaları ve iş cinayetleri haberleri alınıyor, Ulusal İstihdam Stratejisi ile ülkemiz tam bir ucuz emek cenneti haline geliyor, Doğa daha fazla kar uğruna katlediliyor, halka ait olan doğal kaynaklarının sermayenin emrine sunuluyor, Kadınlar tecavüzle, tacizle, aile içi şiddetle, aşırı emek sömürüsüyle her an yüzyüze kalıyor, Ülkemizde siyasal gericilik, toplumsal alanda ilmek ilmek örülüyor, tüm iktidar olanaklarının bu noktada seferber ediliyor, Özel Yetkili Mahkemeler aracılığıyla düşünme ve ifade etme özgürlüğünü kullanan vatandaşlar "terör ve çete bahanesi" ile hapishanelere mahkum ediliyor, Ortadoğu emperyalistlerin katliamları ve işkenceleriyle, kan ve gözyaşı diyarına dönüşüyor, anti-emperyalist ve ABD karşıtı ülkelere karşı saldırılar artıyor. ABD ve onun uşakçılığını yapan ülkeler, Irak, Libya, Afganistan ve en son olarak Suriye ve İran`a saldırmaya hazırlanıyor. Bu gidişata dur demek ve Ortadoğu halkaları üzerinde oynanan emperyalist oyunları boşa çıkarmak için 1 Mayıs`ta Alanlardayız!”
Paylaş