Dişi penguene başörtüsüne tepki

İlkokul birinci sınıfların kaynak kitapları arasındaki Timaş Yayınları’nın çıkardığı ‘Paytak Penguenler ile Tanışalım’ adlı hikaye kitabında dişi penguenlere başörtüsü takıldı.

689
Bilimsel ve pedogojik altyapısı olmayan uygulamalarla çocukların beyinlerine hayvanlar üzerinde yaratılan sembollerle hükmedildiğini ve bunun tehlikeli olduğunu belirten eğitim sendikaları halkın da tepkisiz kalmaması gerektiğini belirttiler. Uygulama ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Telat Koç eğitimdeki uygulamaların ekseninden çıktığını belirtirken, Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir ise türbanın ana sınıfına kadar indiğini ve eğitime sistemli şekilde saldırıların devam ettiğini söyledi.
 
Eğitim-Sen Genel Başkanı Telat Koç uygulamaya tepki göstererekTürkiye`de insanların kendi özel yaşamları ve inançları ile ilgili uygulanan yaptırımların bir adım ötesine geçilerek, doğa baz alınarak hayvanlar üzerinden semboller kullanılarak yapılan uygulamaların son derece ilginç ve dikakt çekici olduğunu söyledi. Penguenlere türban giydirilmesinin anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum olmadığın belirten Koç; doğa ve hayvanlar üzerinden bu tip semboller kullanılarak yapılan öğretilerle eğitimin çağdaş ve bilimsel çizgisinden hızla uzaklaştırıldığını söyledi. Eğitim sürecinin her aşamasının bilimsel veriler doğrultusunda, laik çizgide kalması gerektiğini belirten Koç bu durumun 4+4+4 uygulamasının geldiği noktanın da bir göstergesi olduğunu kaydetti. “Koç iş ekseninden çıkınca nerelere gidiyor, görüyoruz, durum kaygı verici” derken halkın da uygulamalara karşı tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Yayınevlerinin belli politikalar etkisinde ekonomik çıkarlar doğrultusunda davrandığını da kaydeden Koç: “Eğitimin hangi aşaması olursa olsun laiklik çizgisinden çıkılmamalı. Konu hassas ve konuyu yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
 
Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir ise: “Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Talim Terbiye Kurulu üzerinde değişiklik yapan ve okullardan Atatürk ilke ve devrimlerini kaldırmaya yönelik adımlar atan AKP sistemli bir şekilde eğitime saldırmaktadır. Eğitim sisteminin içini boşaltmak adına atılan adımlar tekke ve zaviyelerin yeniden açılmak istenmesi, anayasa değişikliği ve türbana serbestlik verilmesi belli ki bu insanları cesaretlendirmiştir” dedi. Bu uygulama ile çocukların beyinlerine hükmedilmek istendiğini söyleyen Bozdemir; bilimsel ve pedogojik altyapısı olmayan çocukların taklit yöntemiyle davrandığını belirterek, uygulama ile türbanın ana sınıflarına kadar indiğini söyledi. Bozdemir ülkenin karanlığın en yoğun zamanlarından birini yaşadığına dikkat çekerek: “Kurtuluş mücadelesinden çıkan halk bu mücadeleden de başarıyla çıkacaktır. Aydınlık çok yakındır. Kimse ellerini ovuşturmasın. Hedeflerine ulaşamayacaklar. Herşeye rağmen mücadeleye devam eden sendikalar, muhalefet ve siyasal partiler var. AKP bu tür uygulamalar ile mehter takımı gibi bir ileri, bir geri giderek nabız tutuyor ve konuları kamuoyunda tartıştırarak, tepki ölçüyor” dedi. Bozdemir AKP döneminde toplumun bir kesiminin gamsızlar, bir kesiminin de AKP`nin uygulamalarına karşı yalakalık ve yandaşlık yaptığını belirterek: “ Bu uygulama gelinen son noktadır, bu sefer tosladılar. Artık daha ileri gidilmemelidir. Bizim amacımız bu tür uygulamalara karşı tepkisiz kalan gamsız kesimi uyandırmaktır” dedi.
Paylaş