Diş İmplantı ile Ağız ve Diş Sağlığınızı İyileştirebilirsiniz

430

Ağız ve diş sağlığının optimize edilmesi için pek çok farklı unsurun bir araya gelmesi gerekir. Dişlerin eksik, çürük ya da lekeli olması gibi kişi özelinde değişebilen sorunlara ve ihtiyaçlara göre farklı diş hekimliği prosedürlerinden faydalanılabilir. Diş implantı İstanbul ilkinde en çok uygulanan diş hekimliği prosedürlerinden biridir. Aynı şekilde diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde büyük ilgi gören estetik diş hekimliği prosedürleri arasında yer alır.

Sağlıklı ve estetik açıdan iyi görünen dişlere sahip olmak için İstanbul diş hekimi muayenehane ve kliniklerine başvuran kişiler detaylı bir şekilde muayene edilir. Daha sonra kişi özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere göre en uygun tedaviler planlanıp uygulanır.

İmplant Yüz Güzelliğini Etkiler mi?

Gerek kadın gerek erkekler doğal dişlerini kaybettikten sonra yüz görünümünde bazı değişiklikler ile karşı karşıya kalabilir. Bunlar bazen küçük değişiklikler olsa da, yüzün daha yaşlı görünmesine neden olabilir. Çene kemiğinin temel görevi doğal dişleri yerinde tutmaktır. Diş kaybının ardından çene kemiğini uyaracak bir etken kalmaz. Bunun sonucunda ise diş kaybının bulunduğu bölgedeki çene kemiği erimeye ve kemik yoğunluğu azalmaya başlar.

Bu aşamada, çene kemiğinin tek görevini dişleri yerinde tutmak olmadığı ve yüzün üçte birlik alt kısmını desteklemeye de yaradığıdır. Ağız, yanaklar ve çene; çene kemiğinin desteklediği alanlar arasında yer alır. Yüz yapısına ihtiyaç duyduğu destek sağlanamayınca, bir süre sonra çökme görülmeye başlar. Yanaklarda düzleşme ve çökme, ağız çevresinde ise kırışıklık oluşumu meydana gelebilir.

Dental İmplant ile Diş Kaybından Kaynaklanan Yaşlanma Belirtilerini Azaltmak Mümkün

Çene kemiğine cerrahi prosedür ile yerleştirilen ve diş eksikliğini gidermek için tercih edilebilecek en iyi yöntem olan dental implantlar, diş kökleri ile aynı görevi üstlenir. Bu sayede çene kemiğini doğal diş kökleri gibi uyarır ve çene kemiğinde yaşanabilecek kayıpları önler. Özellikle erken yaşlarda yaşanan diş kaybı sonucu ortaya çıkan erken yaşlanma belirtileri öz güven sorunları yaşanmasına da neden olabildiğinden, dental implant tedavisi ile yüz görünümünü iyileştirmek ve etkili bir çözüm sağlamak mümkün olabilir.

Diş İmplantı İstanbul tedavisi uygulandıktan sonra yanakların ve dudakların daha dolgun bir görünüme kavuşması mümkündür. Ağız çevresindeki kırışıklık, sarkma ve cilt gevşemesinde azalma görülür. Sonuç itibarıyla dental implant tedavisinin ağız sağlığını iyileştirebildiği, kemik kaybına bağlı olarak yüzde oluşan sorunları giderebildiği ya da düzeltebildiği ifade edilebilir.

Dental implantları fikstür, abutment ve protez olarak adlandırılan üç bileşeni sayesinde çene yapısı desteklenir. Vücudun kemik dengesinde ortaya çıkması olası ciddi kayıplar engellenebilir. Bu bileşenler sayesinde çenede kemik kaybı ve diş etlerinde çekilme ortaya çıkmaz. Kemik kütlesinin yenilenmesine bağlı olarak yüzün doğal şeklini ve özelliklerini geri kazanması mümkündür.

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Dişlerde tıpkı ciltte ya da süngerde olduğu gibi gözenekler bulunur. Bu gözenekler her tür yiyeceği ve içeceği emer. Şarap, kahve, sigara, karamel, salça, vişne suyu ve koyu renkli diğer meyveler dolayısıyla dişlerin lekelenmesi sık görülen bir durumdur. Bu lekelenmeler zaman içerisinde dişlerin doğal renginde koyulaşmalara neden olur. Aktif bir diş beyazlatma yöntemi uygulanmazsa bu lekelerin kendiliğinden kaybolması söz konusu değildir.

Diğer yandan dişlerin doğru olmayan yöntemlerle ve ürünlerle beyazlatılmaya çalışılması ya da agresif bir şekilde fırçalanması dişlerin zarar görmesine neden olabilir. Alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarından ise optimum fayda sağlanabilir.

Profesyonel diş beyazlatma uygulamaları verimli, etkili ve güvenli bir yöntem olarak daha parlak ve beyaz gülümsemelere sahip olma imkanı verir. Diş beyazlatma amacıyla hidrojen peroksit ve karbamid peroksit kullanılır. Bu beyazlatıcı maddelerin içinde yer alan oksijen molekülleri, yüzey seviyesindeki lekeleri mekanik olarak çıkarmak üzere aşındırıcı bir bileşen kullanan beyazlatıcı diş macunlarından farklı bir şekilde, diş lekelerinin moleküler düzeyde zayıflamasını sağlar.

Ofis tipi diş beyazlatma tedavisinde genellikle yüksek oranda hidrojen peroksit kullanılır. Bu süreçte özel bir bariyer kullanılarak hastanın diş etleri izole edilir. Aksi takdirde hidrojen peroksit diş etlerine bulaşabilir ve diş etlerinin zarar görmesine neden olabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe öncelikle hastanın doğal diş rengi belirlenir. Diş cilalanıp kalan plaklar temizlenir. Diş etlerine, yanaklara ya da dile diş beyazlatma ajanlarının temasını önlemek için diş eti çizgisi boyunca bariyer yerleştirilir. Ayrıca ağzı açık tutmak için çeşitli aletler kullanılır.

Dişlere diş beyazlatma ajanı uygulandıktan sonra belirli bir süre beklenir. Bu süreçte diş beyazlatma ajanlarını aktive etmek için özel bir ışıktan faydalanılabilir. Daha sonra elde edilen renk kontrol edilir. Gerekli görülmesi halinde uygulama yinelenir. Beyazlatma işleminin tamamlanmasının ardından ağız çalkalanır. Diş hekimi oluşması olası hassasiyeti önlemek için florür uygulaması yapmayı tercih edebilir. Tedavi sonrası erken dönemde dişlerin yeniden renklenmesine neden olabilecek yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınmak son derece önemlidir.

Sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz: https://www.nazannurarik.com

(BÜLTEN)
Paylaş