Diş Hekimleri’nde yeni dönem
Çanakkale Diş Hekimleri Odası 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı başkanlık yarışının galibini yeni seçilen yönetim kurulu ilk toplantısında belirleyecek.
Çanakkale Diş Hekimleri Odası 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Sami Balçık, raportörlüğe ise H. Altuğ ÖzHabeş ve Ahmet Tanrıver seçildi. 2010–2012, 6. Dönem Oda Başkanı Doktor Askın Şimşek yaptığı konuşmada “Her şeyin insanların, çevrenin, doğanın değiştiği, değerlerimizin ve kazanılmış haklarımızın birer birer yıkıma uğradığı bu zamanda Odam ve ben her zaman haklı olmanın ve haklı çalışmanın yanında bulunup sıkıntı ve güçlüklere boyun eğmeden bu güne geldik. Bundan sonraki Yönetim Kurullarında görev alacak genç, dinamik, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında yol alacak her meslektaşımızın insanlık ve hekimlik onuruna yakışır bir yasam düzeyine erişerek çalışmasını ümit ederim” dedi.
“Sağlıkta dönüşüm yaşandı”
Çanakkale Diş Hekimleri Odası 7. Olağan Genel Kurulunda divan’ın belirlenmesinin ardından 2 yıllık faaliyet raporunu sunuldu. Genel Kurulda Haldun Erdem ve Cuma Karadağ başkan adayı oldular. 7. Olağan Genel kurulda bir konuşma yapan Aşkın Şimşek, sağlığın genetiğinin değiştiğini bildirdi. Türkiye de gerçekleştirilen sağlıkta dönüşümle ilgili bilgiler de veren Başkan Şimşek; “Başlangıçta yapılan uygulamalar halka oldukça cazip mesajlar veriyor, herkesin tüm sağlık kuruluşlarına istedikleri gibi gitmesinin önü açılıyor ve doktor seçme özgürlüğü devrim gibi sunuluyordu. Sağlık personeli ve özellikle doktorlar için de yeni uygulamalar söz konusuydu. Öncelikle sağlık personeli ve halk değişimin gerekliliğine ve iyi olduğuna inandırılmalıydı. Bunun için her şey yapıldı” dedi.
Şimşek şunları söyledi; “Prime dayalı sosyal güvenlik sistemine geçildi, aile hekimliği uygulaması yaygınlaştırıldı. Kamu hastaneleri tek çatı altında toplandı, fiziksel olarak sağlık sektörü yeniden dizayn edildi. Sisteme destek verecek yüksek öğretim kurumları ve akademisyenler yaratıldı. Ancak hem sağlık çalışanlarına hem de topluma verilen bu mesaj madalyonun sadece bir yüzüydü ve başından beri öbür yüzünde neler olduğu belliydi. Sağlık hizmetlerinin piyasa kurallarına uygun olarak tasarlandığı yapı mevcuttu. Bundan sonra sıra hem sigorta sisteminin hem de hastanelerin uluslar arası sermayeye sahip zincirlere devredilmesine gelmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeyen Resmi Gazete’de yayınlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ile Sağlık Bakanlığı’na planlayıcı ve düzenleyici rol biçilmiştir. Sağlık hizmetinin hak değil bir talep olduğu, bu talebin karşılanması için gerekli olan piyasa koşulları içersinde arzı sunacaklar için devlete düsen tek görev artık sunucuların hizmet sunumunu kolaylaştıracak düzenlemeleri yapmaktır. Zaten basından beri belli olan plan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı’na planlayıcı düzenleyici rol biçilmesinin nedeni iste burada yatmaktadır. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan siyasi popülizmin, halkın sağlığına ve kamu maliyesine vereceği zarardan bir an önce dönülmelidir.”
İki aday yarıştı
Seçimde Haldun Erdem ve Cuma Karadağ başkan adayı oldu. 97 üyenin oy kullandığı seçimde Alper Köse 59 oy, Haldun Erdem 57 oy, Neşe Savran 48 oy, Cuma Karadağ 47 oy, Özgür Meriç ve çağlar Gürüz 46’şar oy, Umut Özer ve Ahmet Balcı 41’er oy, Koray Kesim ve Hüseyin Aras 37’şer oy aldılar. Bu oylarla belirlenen yönetim kurulu ilk toplantısında yeni başkanı seçecek.