havadurum

Dindar gençlik yetiştirmenin yeni taktikleri mi?

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde sınavda yapılan bir uygulama tartışma yarattı. Sınav sorusu olarak bir konferansta anlatılanlar 25 puanlık bir soru olarak öğrencilere soruldu.

869
Necmettin Erbakan Üniversitesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.Süleyman Hayri Bolay’ın ÇOMÜ’de verdiği konferans öğrencilerin karşısına sınav sorusu olarak çıkınca öğrenciler “ÇOMÜ’de ne yapılmak isteniyor” şeklinde tepki gösterdiler. Öğrencileri herhangi bir konferansa katılmaya zorlamanın, daha da ileri gidilerek bunun bir sınav sorusu olarak öğrencilere sorulmasının bilim etiği ile bağdaşmadığını belirten öğrenciler aynı zamanda bu uygulamaları ile dikkatleri üzerine çeken hocanın da kendi sorumluğundaki derslere girmeyerek asistanlarını gönderip ücret listelerine kendi adını yazdıkları uygulamaların tanığı olarak yaşananlara bir anlam vermediklerini belirtiler.
 
Sınavın iptali istendi
25 puanlık bir soru ile konferansa katılmayan öğrenciler aleyhine yaratılan bu mağduriyetin giderilmesi için sınavın iptalini isteyen öğrenciler aynı zamanda üniversite rektörlüğünü de göreve davet ederek 2012 Aralık ayının üçüncü haftasında derslerinin belli bölümlerine ( özellikle ikinci öğretimde) girmeyen yerine araştırma görevlisini sokan (Bu konuda YÖK’ün derslere asistanların sokulamayacağına dair yazısı da ortadayken) Prof ünvanlı hocanın yönetime verdiği ücret ödemelerine esas olan listelerde kendi adının yazılması konusunun da ahlaki bir durum olmadığını savunarak yapılan bu suiistimalin dinle de bağdaşamayacağını ve cezalandırılmasını talep etiler.
 
İddialar için ÇOMÜ yönetimi ne yapacak?
Bugüne kadar kendilerine yandaş gördüğü hocalar konusunda kayırmacı bir tutum içersinde olduğu diğer hocalar üzerinde çeşitli baskılar ve sürgün iddiaları ile gündemde olan ÇOMÜ Rektörlüğünün bu gelişme karşısında nasıl bir tavır alacağı da şimdiden merak konusu oldu.
Paylaş