havadurum

Dile kolay; 35 yıllık gelenek

1218

 Çanakkale siyasetinin etkili isimlerinden, Başbakan eski Yardımcısı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer ve eski ANAP’lıları bir araya getiren geleneksel iftar buluşmalarının bu yıl 35’incisi düzenlendi. Dile kolay, bir geleneği 35 yıldır devam ettiren eski ANAP’lılar ve eski Bakan Ersümer, Güzelyalı Tusan Hotel’de bir araya geldi. 35’inci geleneksel iftara, ANAP Çanakkale eski İl Başkanları İsmet Muhtaroğlu ve Yaşar Demircan, ANAP dönemi belediye başkanları Adem Ejder (Eceabat), Kasım Akın (İntepe), Ahmet Kıyar (Balıklıçeşme) Halil Özkan (Pazarköy) ve Adnan Öztürk(Geyikli) ve Münir Karabacak (Terzialan), Merkez İlçe Başkanı Ahmet Koyuncu,  Biga İlçe Başkanı İbrahim Aydın, Yenice İlçe Başkanı Ceyhan Şener, Gelibolu İlçe Başkanı Ahmet Şefik Şenyürek, Lapseki İlçe Başkanı Alaaddin Tuncay, Ezine İlçe Başkanı Allahattin Ceyhan, Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Kolçak, Bayramiç İlçe Başkanı Ahmet Çakıroğlu, Çan İlçe Başkanı Mehmet Tülek, partililer ve misafirler katıldı. 

 
Seçimler masaya yatırıldı 
Bu yıl 35’incisi düzenlenen iftarın ardından bir araya gelen Başbakan eski Yardımcısı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer ve ANAP kurmayları, 24 Haziran seçimlerini de masaya yatırdı. Beklenen, ancak beklendiğinden de erken yapılma kararı alınan seçimlere yönelik ekonomik, sosyal ve siyasi değerlendirmede bulunan eski ANAP’lılar, hem görüşlerini aktardılar hem de eski Bakan Ersümer’in değerlendirmelerini dinlediler. Bir “Karar toplantısı” niteliği de taşıyan toplantıda, erken genel seçimlerinde, iktidardan muhalefete her partide ANAP kökenli siyasilerin bulduğuna vurgu yapılarak, hangi partiye destek verileceği konusunun ‘serbest’ bırakıldığı öğrenildi. 
 
“Daha yolun başındayız” mesajı
Her yıl iftar programlarında vereceği mesaj ve değerlendirmeleri Çanakkale kamuoyunca merak edilen, kentin en önemli siyasi isimlerinden biri olan Ersümer, iftar programı ile ilgili olarak “35 yıl yolun yarısı eder” esprisini gülerek cevapladı. Ersümer, “Yarısı değil, daha üçte biri” diyerek, “Yolun başındayız” mesajı verdi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş