Dikkat!!! Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi`nden yapılan açıklamada soğuk ve yağışlı havanın etkisini artıracağı özellikle Cumartesi günü sıcaklığın 8-12 derece düşeceği ifade edildi.

786
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi`nden yapılan açıklamada “Bölgemizin yarın (bugün) akşam saatlerinden itibaren yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. 20 Kasım Perşembe günü (yarın) bölge genelinde görülecek yağışların, cuma günü bölgemizin kuzey ve doğusunda devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü (yarın) Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Hafta sonunda İç Egede yağmur ve karla Karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği bekleniyor. Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 20 Kasım Perşembe günü (yarın) yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.
 
Denizde fırtına bekleniyor
Yapılan açıklamada ayrıca denizlerdeki fırtına beklentisine de dikkat çekilerek, “Kuzey Ege`de Çarşamba (Bugün) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerde esecek olan rüzgarın akşam saatlerinde kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına`nın Çarşamba (bugün) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi.
Paylaş