havadurum

DHKP-C operasyonunda Çanakkale’den üç kişi gözaltında

ABD Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C militanı canlı bomba Ecevit Şanlı’nın saldırısından sonra harekete geçen polis, ocak ayında gerçekleştirdiği ilk operasyonun ardından dün sabah yeniden harekete geçti.

1509
DHKP-C`ye yönelik operasyon kapsamında Çanakkale’den üç kişi gözaltına alındı. Ekiplerin eş zamanlı düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen üç şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanların, Biga Eğitim-Sen Şube Başkanı E.A.M., Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi üyesi öğretmen M.Ç. ve KESK’e üye olup Eceabat İlçesi’nde sağlık memuru olarak görev yapan G.T. olduğu belirtildi. DHKP/C`ye para ve elaman sağlayan alt birimi Devrimci Memur Harekatı`na (DMH) yönelik olduğu bildirildi. Bu operasyonun, ocak ayında DHKP-C`ye yönelik düzenlenen ve bazı avukatların da gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen belgelerden hareketle gerçekleştirildiği belirtildi. DMH`nın üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Özlem Kütük ise İstanbul`da gözaltına alındı. DHKP- C adına faaliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. 10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi`nde 2, Tire İlçesi`nde 1, Antalya`da 2 ve Aydın`da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı.
 
KESK’ten tepki
Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan KESK üyelerinin serbest bırakılması istenecek. Çanakkale’de bugün iskele meydanında gerçekleştirilecek olan kitlesel basın açıklamasıyla KESK üyelerinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterilecek. İskele meydanında bir araya gelecek olan KESK yetkilileri, burada bir basın açıklaması yapacak.
Paylaş