"Devlet Hastanesi'nde nöbet ayrımcılığı"

865
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, vakaların artması sebebi ile andemi hastalarını kabul etmeye başladı. Sıra sistemine göre covid nöbetleri tutulmaya başlarken, HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz sitemde ayrımcılık yaşandığını iddia etti. Başhekimlik katı sekreterlerinin muaf tutulduğunu iddia eden Yılmaz yine hastanede covidle ilgili eğitim verilmediğini iddia etti. Yılmaz açıklamalarında; "Çanakkale Mehmet Hastanesi`nde Korona virüs hastaları kabul edilmeden önce Başhekimlik ile görüştük. Başhekimlik bize rotasyon uygulanacağını söyledi. Yani nöbet sistemi gerçekleşeceğini bildirdi. Bizde tıbbı sekreterlerin en azından idari katta tutsun dedik. Ancak kabul görmedi. Çanakkale Devlet Hastanesinde daha önce tıbbi sekreterlere bulaşıcı hastalıklar enfeksiyon hastalıkları ile ilgili seminerler verildi. Ancak bu seminerler pandemi öncesiydi. Tıbbı sekreterler covid-19 ile ilgili bir seminer veya eğitim almadı. Şimdi Korona Virüs ile ilgili eğitim almış bir çalışanın, hiçbir bilgisi olamayan bir tıbbı sekreter ile arasında fark var. Eğitim almış kişi kendisini daha iyi korumayı bilir. Bir enfeksiyon servisinde çalışan kendini koruma olayını farklı bilir. Korona virüs, korunma yöntemleri ile ilgili eğitimler verilmeliydi" dedi. 
 
Veri Hazırlama ve Tıbbı Sekreterlerin Covid nöbetinden sonra hafta içi normal hastalar ile çalışacağını belirten Yılmaz, "Şimdi Tıbbı sekreterler nöbetten sonra hafta içi polikliniklerde çalışacaklar. 100 kişi ile muhatap olacaklar. Eğer belirti göstermez ise herkese bulaştı. Bu risk çok büyük. Büyük tehlike arz ediyor. Bunu da yönetime ilettik fakat ne yazık ki karar değişmedi" dedi.
 
Nöbet sisteminde ayrımcılık yaşandığını iddia eden Yılmaz; "Biz sendika olarak herkesin eşit şartlarda çalışmasından yanayız. Sağlık çok önemli bir konu. Hiçbir çalışanın diğerinden farkı yok. Hepimiz risk altındayız. Fakat Başhekimliğe sürekli dile getirmemize rağmen değişen olmadı. Adalet herkes için var. Başhekim kendine nöbet yazıyor. Fakat İdari katında çalışanlar nöbet dışı. Bence kendi gibi başta sekreteri nöbet tutmalıydı. Bu mantık dışı bir uygulama. İlla adalet gerekiyorsa idare kattı da nöbet tutmalı" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş