Devlet Hastanesi randevu sistemi sorunsuz

Türkiye genelinde 26 Mart 2012 tarihi itibarıyla hayata geçirilen merkezi randevu sistemi kilitlenirken Çanakkale`de sistem sorunsuz bir şekilde işliyor. Çanakkale Devlet Hastanesi yetkilileri, randevu sisteminde ay sonlarında doluluk olabileceğini ifade ederek; “Hastalar direkt başvuru ile de muayene olabilirler. Hastanemize gelip ben muayene olamadım diyen hastamız yok” dedi.

542
Türkiye genelinde hastaneler için uygulamaya geçirilen merkezi randevu sistemi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sorunlara neden oluyor. Hastane planlarını 30`ar günlük oluşturan sistemde birçok branş için randevuların dolduğu özellikle büyükşehirlerde ortopediÊkardiyolojiÊkadın-doğum, çocuk hastalıkları ve kulak burun boğaz gibi bölümlerde hastalar boş yer kalmadığı için randevu alamadığı kaydedildi. Randevu sistemi ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Devlet Hastanesi yetkilileri hastaneye gelen hiçbir hastanın mağdur edilmediğini ifade ederek; “Her klinik bir sonraki ayın çalışma programını hazırlıyor. Onlar idareye veriliyor. Randevu sistemine işleniyor. Bazı aylarda ay sonları sıkışıklık yaşanabilir. Ancak onlarda gelecek aybaşlarında açılıyor. Hastanemize vatandaşlarımız direkt gelerek de muayene olabiliyor” dediler.
 
“Ay sonları bazı branşlarda doluluk yaşanıyor”
Merkezi randevu sistemi ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Devlet Hastanesi yetkilileri “Merkezi randevu sitemine çalışma programları aylık gidiyor. Nisan sonunda Mayıs ayı çalışma programı gönderiliyor. Gönderildiği zaman ilk günler genelde boş oluyor. Ama Mayıs ayında ay sonları muhtemelen doktorların tamamı doluyor.. Randevular aylık gönderildiği için ilk günler boş oluyor. Sonra bazı branşlarda doluluk yaşanıyor” dediler.
 
Çanakkale Devlet Hastanesinde randevulu sistemde bir sıkıntı yaşanmadığını bildiren yetkililer; “Bazı branşlarda doluluk olmasına rağmen hastaların sağlık sorunları gideriliyor. Son zamanlarda bize hastaneye gelip muayene olamadım diyen bir hasta yok” ifadesinde bulundular.
 
“Randevu tek seçenek değil”
Randevu alırken bazı doktorların randevu sisteminde görülmemesi ile ilgili bilgiler de veren yetkililer; “Doktorun randevuları ya doludur ya da bazı branşlar randevu yapmak zorunda değil. Örnek olarak İlde bir tane nefroloji uzmanı var. Gökçeada, Çan diyaliz merkezlerine de bakıyor. Bu tür hekimler randevu sistemi dışında oluyor. Ya da doktor senelik izinde olabilir” dediler.
 
Gelen hastalara 15-20 dakika içinde bakılabildiği, bazı polikliniklerde o nedenle randevuya gerek olmadığını ifade eden yetkililer; “Her klinik bir sonraki ayın çalışma programını hazırlayarak, idareye veriyor. İdare de bunu randevu sistemine gönderiyor. Bazı polikliniklerde yeni gelen branşlarda aradığınızda randevu bulamayabilirsiniz ama ay sonunda bulunabilir. Bir doktora nisan ayı içinde birkaç gün sonraya randevu bulamayabilirsiniz, Mayıs ayı açıldığı zaman randevu bulabilirsiniz. Hastaların önemli bölümü direkt müracaat ile muayene olabiliyorlar. Kayıt işlemini yaptırdıktan sonra da muayene olabilir. Randevu almak tek seçenek değil. Hastanemize gelip bankodan numara aldıktan sonra muayene olabilir” dediler.
Paylaş