"Derin acılar dilsizdir"

363
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM`nde yaptığı açıklamada depremde derin acılar yaşandığını dile getirdi. Turan, "Çok büyük depremlerle sarsıldık. 11 ilde yaşanan, Gürcistan`dan Mısır`a kadar hissedilen bu depremlerde ne yazık ki çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Çok sayıda yaralımız var. Kaybettiğimiz vekilimiz oldu. Eski vekillerimiz oldu. Vekillerimizin, meclis çalışanlarımızın yakınları, akrabaları yaşamlarını kaybetti. `Hafif acılar konuşulabilir ama derin acılar dilsizdir` demişler. Tam da böyle bir anı yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"Polemikler yersiz"
Ak Partili Turan eleştirilere yönelik ise, "Çok sert ithamlar oldu. Hepsi cevap verilebilir. Bugün bu cevapların çok anlamsız olduğunu, bu polemiklerin yersiz olduğunu düşünüyorum. `O bölgede her partiden belediye başkanı var` denenebilir. `Kentsel dönüşüme kimler karşı çıktı?` tartışması başlatılabilir. `Her yıl 20 bin bina dönüştüreceğiz` deyip geldiğimiz 4 yılda bırakın 80 bini 8 binayı dönüştüremeyenler nasıl konuşabiliyor?` denebilir. Enkaz önünde seçim tartışması yapanların, ne kadar ayıp ettikleri söylenebilir" sözlerine yer verdi.
 
"Geçmişte birçok badireyi milletçe atlattık"
Turan son olarak şu sözlere yer verdi, "`Hakkımızı helal etmiyoruz` diyen arkadaşlara; zaten sizden helallik beklenmiyor ki. Bu bambaşka bir konu. `Bu irfan meselesi, bunu anlayamıyorsunuz` denebilir. Bugün kalp atışlarımızın adeta birleştiği, dualarımızın hep bir ağızdan amin bulduğu bir gün olması lazım. Geçmişte birçok badireyi beraber atlattık. Milletçe atlattık. Tekrar bu sorunları atlatmaktaki ısrarımı vurguluyorum. Kaybettiğimiz canlarımıza tekrar Allah`tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
(Duygu Yılmaz) 
 
Paylaş