havadurum

Deprem fırtınası devam ediyor…Sise boğulduk

1080

 Kentte depremler dur durak bilmiyor… Dün sabaha karşı 4 dakika içinde meydana gelen 3.6, 4.9 ve 3.4 depremler kentteki deprem korkusunu yeniden alevlendirdi. 6 Şubat’tan bu yana devam eden yüzlerce depreme, dün sabaha karşı 2:26’da 3.6 ile başlayan ve aralarında 4.9’luk depremin de bulunduğu 100’ü aşkın deprem iki saatin içinde meydana geldi. Dün gün boyu depremlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Depremin hemen ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan ÇOMÜ’den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Dün beşinci deprem dalgası içinde düşündüğümüz deprem sayısı 99 sayısına ulaşmıştı. Şuanda saat 3.44 ve deprem sayısı son 24 saatlik dönem için toplam 93 oldu. 4.9 büyüklükteki depreme rağmen sayıda düşme var. Depremlerin sayısında inişler çıkışlar olacaktır. Fakat en başta söylediğim gibi depremlerin genel durumuna bakarsanız ortalama olarak deprem sayısı azalıyor ve depremin enerjisi azalıyor” dedi. 

 
Can kaybımız olabilirdi!
Perinçek, “Şanslıyız Gülpınar dolayındaki fayda biriken enerji 1300 civarındaki deprem ile boşaldı. Bu güne kadar boşalan enerji 100 deprem ile boşalsaydı Allah korusun can kaybımızda olabilirdi. Geçen yıl İtalya da olan depremler 4-5 ay sürmüştü. Bizde de deprem fırtınaları tekrarlanırsa aynı durum olabilir. Beşinci deprem dalgasında dikkati çeken olumlu bir gözlemimiz var. Depremlerin olduğu alan daralmaya başladı. Örneğin Edremit körfezinin içlerine doğru veya Ezine dolayına doğru artık deprem görmüyoruz. Bu gözlemimiz de depremin artık son demlerini yaşadığını gösteriyor” ifadelerine yer verdi. 
 
Sisten göz gözü görmüyor
Çanakkale iki gündür yoğun sisin etkisi altında kalan Çanakkale’de tabiri yerindeyse göz gözü görmüyor. Akşam saatlerinde başlayan ve sabahın ilk saatlerine kadar devam eden yoğun sis nedeni ile feribot seferlerinde aksamalar olurken, araç sürücüleri de trafik akışında büyük zorluklar çekiyor. Dün sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı deniz ulaşımına kapatıldı. Sisin etkisini yitirmesinin ardından hem transit gemi geçişleri hem de boğaz seferleri düzenli olarak yapılmaya başlandı… 
(Oya Koyuncu)
Paylaş