havadurum

Denizlerde av yasağı ne zaman bitecek? Balıkçılar ne zaman ‘Vira Bismillah’ diyecek?

Denizlerde av yasağının kalkması her sene olduğu gibi bu sene de dört gözle bekleniyor. Balıkçılar, yeni av sezonu için hazırlıklara başladı.

2600

Denizlerde av yasağı 15 Nisan tarihinde başlamıştı.  Ekolojik dengeyi korumak, kısa ve uzun vadede önem arz eden av yasağı tarihleri balıkçılar için oldukça önem taşıyor. Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, sürdürülebilir avcılığın temin edilmesi ve balık popülasyonunun korunması için her yılın belirli dönemlerinde uygulanan av yasağının bitmesine ise sayılı günler kaldı.

Denizlerde av yasağı ne zaman bitecek?

Yasak 31 Ağustos tarihinde bitecek. Balıkçılar ağlarını, 1 Eylül itibariyle “Vira Bismillah” diyerek denize atacak. 2023 yılındaki av yasağı dönemi, 15 Nisan'da başlamıştır. Bu dönemde, denizlerde büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanmasına izin verilmeyecek. Yasağın süresi ise 1 Eylül'de sona erecektir.

Av yasağı ne zaman başlamıştı?

Denizlerdeki balık av yasağı, 2023 yılında 15 Nisan Cumartesi günü başlamıştı. Bu tarihten itibaren, büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanması yasaklandı. Bu yasağın amacı, balıkların üreme dönemlerinin güvence altına alınması ve balık popülasyonlarının gelecekte de sürdürülebilir şekilde yönetilmesidir.

Denizlerde av yasağı: 15 Nisan'da başladı, 1 Eylül'de sona erecek

Balıkçılığın geleceği ve deniz ekosisteminin korunması adına bu tarihleri göz önünde bulundurmak büyük bir önem taşıyor. (Nilay Günay)

 

 

Paylaş