havadurum

Demirbaş, "Sendikamız, andımızı gururla okuyanların sendikasıdır"

997
Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları arasında süren tartışma devam ediyor. Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Eğitim-İş sendikasının yaptığı açıklamaya cevap vererek, "Türk Eğitim-Sen; iktidarlarla büyüyen değil, eğitim çalışanları ile birlikte yürüyerek büyüyen bir sendikadır. Alnı açık başı dik çalışanların sendikasıdır. Türk Eğitim-Sen; gururla `Ne mutlu Türk`üm diyene` diyebilenlerin, İstiklal Marşı`nda saygı duruşunda bulunanların, Andımızı gururla okuyanların sendikasıdır. Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen tüzüğündeki amaçları, en küçük hücrelerine kadar işlemiş yöneticiler ve üyelerden oluşmuş bir yapıdır. Böyle bir yapıyı İzmir Marşı`nın rahatsız etmesi mümkün müdür? Genel Merkez ve Çanakkale Şubesi kongrelerimiz daima İzmir Marşı ile başlamıştır" dedi.
 
"Kongrelerimiz daima İzmir Marşı ile başlamıştır"
Eğitim-İş sendikasının, `İzmir Marşı`ndan rahatsız mı oluyorsunuz` eleştirisine Başkan Demirbaş, "Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen tüzüğündeki amaçları, en küçük hücrelerine kadar işlemiş yöneticiler ve üyelerden oluşmuş bir yapıdır. Böyle bir yapıyı İzmir Marşı`nın rahatsız etmesi mümkün müdür? Genel Merkez ve Çanakkale şubesi kongrelerimiz daima İzmir Marşı ile başlamıştır. Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi`nin Demokrasi Şöleni havasında geçen ve 13 Kasım 2021 Cumartesi günü yapılan 7. Olağan Genel Kurulu`nda tanıtım videosunda ve kongre boyunca fon müziği olarak, ünlü sanatçı Haluk Levent`in seslendirdiği İzmir Marşı çalmıştır. Kongremize katılan basın mensupları ve misafirlerimiz konunun şahitleridir. Solun sarı sendikası Eğitim-İş; başkanının ayıbını, sanki İzmir Marşı`na karşıymışız havası vererek, savuşturmak istemektedir. Beyler!!!! Açıklamalarınız inandırıcılıktan uzaktır! Keşke Şube Başkanınız; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini sabote edeceğine, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde İzmir Marşını çaldırsaydı da, başkanınıza karşı yapılacak her türlü eylemde, biz de sonuna kadar sizlerin yanında mücadele etseydik. Ama sizlerin gerçek niyetini sizler gibi, kamuoyu da iyi biliyor değil mi? Andımızın okullarda tekrar okutulması ile ilgili de; Türk Eğitim-Sen`in hukuk mücadelesini, tüm kamuoyu gibi sizler de bilmiyorsunuz. Değil mi?" dedi.
 
"Hala bize çamur atmaya devam ediyorsunuz"
Demirbaş, "Eğitim-İş Genel Merkez Yönetimi CHP Genel Merkezi`ne gidip genel başkanını ziyaret ediyor ve bağlılıklarını bildiriyor, şube başkanınız biz CHP`nin sendikasıyız diye alanlarda geziyor, siz hala ilgimiz yok mu diyorsunuz. Susuyorsunuz. Hala bize çamur atmaya devam ediyorsunuz. Unutmayın sukut ikrardandır. CHP, HDP, İP, BTKP, TGB`lilerle ortak eylemler yapıyorsunuz. Eylemlerinizde HDP vekillerini konuşturuyor, PKK bayrakları altında halay çekiyorsunuz, hala bizim hiçbir ilgimiz yok diyemiyorsunuz da, iftiralarınıza devam ederek zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkmaya mı çalışıyorsunuz. Diyarbakır annelerine tüm toplum sahip çıkarken; siz terörden yana olup, ziyaret eden üyelerinizi ihraç ediyorsunuz. Bir de utanmadan ve size yakışır şekilde açıklama yapıp, neyi eleştirdiniz anlayamadık diyorsunuz. Utanmadan tüzüğümüze aykırı hareket ettikleri için üyeliklerine son verdik diyorsunuz. Barış Pınarı Harekatı`nda `PKK ağzından savaşa hayır` diye, bu oluşumlarla birlikte ve PKK bayrakları gölgesinde eylemler yapıyor, il binanıza pankartlar asıyorsunuz. Hala evrensellik, eşitlik, laiklik, Atatürkçülük edebiyatları mı yapıyorsunuz? Yapmayın! Eğitim çalışanlarını ve kamuoyunu kandıramazsınız. Türk ordusu yakında Suriye`ye girecek, hadi gidin Hataya, bu yapılarla birlikte yine savaşa hayır deyin, PKK ve HDP ağzından açıklamalar yapın. Sizi gidi gayri milliler" diye tepki gösterdi.
 
"Türk Eğitim-Sen başı dik çalışanların sendikasıdır"
Demirbaş sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Türk Eğitim-Sen; iktidarlarla büyüyen değil, eğitim çalışanları ile birlikte yürüyerek büyüyen bir sendikadır. Alnı açık başı dik çalışanların sendikasıdır. Türk Eğitim-Sen; gururla `Ne mutlu Türk`üm diyene` diyebilenlerin, İstiklal Marşı`nda saygı duruşunda bulunanların, Andımızı gururla okuyanların sendikasıdır. Türk Eğitim-Sen`in 2021 yılında, Türkiye genelinde üniversiteler dahil üye sayısı 213 bin 888 iken, 2022 yılında 251 bin 809 olmuş ve 37 bin 921 üye aramıza katılmıştır. Türk Eğitim-Sen`e 2022 yılında katılan yeni üye sayısı bile, Eğitim-İş`in toplam üyesinin yarısından fazladır. Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi iki yıldır Çanakkale ilinde ve Çanakkale merkezinde yetkili sendikadır ve en yakın sendika ile arasında 450 fark vardır. Bu da eğitim çalışanlarının Türk Eğitim-Sen`e olan inancını ve itimadını göstermektedir."
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş