Demirbaş; “Çanakkale bizim için çok önemli”

Çanakkale Belediyesi ile kardeş belediye olan Sur Belediyesi, Türkiye`nin en çok kardeş belediyesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

666
İsrail, Fransa, Ermenistan, Filistin, İspanya, Irak ve Türkiye`de bir çok belediye ile kardeş olan Diyarbakır`ın Sur İlçe Belediyesi, kardeş belediyecilikte önemli bir görev üstleniyor. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Sur Belediyesi`nin Çanakkale Belediyesi`nin aralarında bulunduğu çok sayıda kardeş belediyeye sahip olduğunu söyledi. Belediyeler ile yapılan kardeşlik anlaşmalarını barış köprüsü olarak nitelendiren Demirbaş, Çanakkale Belediyesi ile kardeş belediye olmalarının önemine değindi. Kardeş belediyeciliğin ilk adımını, Duhok Belediyesi ile kardeş olarak attıklarını ifade eden Demirbaş; ikinci adımı ise Çanakkale Belediyesi`yle kardeş olarak gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Çanakkale`nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Demirbaş; “Çünkü Çanakkale, tarihte bugüne kadar barış kültürünün ve barış ikliminin en önemli olduğu yerlerden biridir. İzmir Seferihisar Belediyesi ile de kardeş olmak için girişimlerimiz var. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
“Kardeş belediyeciliğin en önemli örneği Çanakkale`dir”
Kardeş belediyeciliğin en önemli örnekli çalışmayı Çanakkale Belediyesi ile kardeş olarak gerçekleştirdiklerinin altını çizen Demirbaş, kardeş belediyecilik yaptıkları kentler arasında pozitif bir ilişki geliştiğini Çanakkale örneğini vererek kamuoyuna açıkladı. Çanakkale Belediyesi ile ortaklaşa çok sayıda çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Demirbaş; “Bu tür çalışmalar pozitif etki yarattı. Çalışmalarımızı sosyal ve kültürel alanda ortaya koyduk. Belediyemizin Kültürel Sokak Projesi`nde hem Çanakkale hem de Şişli Belediyeleri bizlere pozitif destek sundular. İlişkilerimiz kardeş belediyelerle pozitif oldu. Hiç ummadığımız güzel tepkilerle karşı karşıya kaldık. Kardeş belediyeciliğin en önemli örnekli çalışması ise Çanakkale Belediyesi ile kardeş olmamızdır” şeklinde konuştu.
Paylaş