Demir, kooperatif başkanlarıyla buluştu

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, kooperatif başkanlarıyla bir araya geldi.

342
Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, köprübaşı minibüs durağında faaliyet gösteren minibüsçü, otobüsçü ve servis aracı işletmecisi esnafını temsilen kooperatif başkanları ile görüş alışverişinde bulundu. Esnafı bilgilendirmek üzere bir toplantı yapan Demir, indirimli akaryakıt alımı ve D4 yetki belgeleri ile ilgili konuları görüştü.
 
D4 yetki belgelerini almış olan esnafı bilgilendiren Demir, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 49.maddesinin 1. fıkrası; ‘Taşıt Belgelerinde kayıtlı özmal ve sözleşmeli tüm taşıtlar için Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası yaptırmayan yetki belgesi sahipleri yolcu taşımacılığı yapamaz’ hükmünü ihlal edenlere, (Sigortalarını gününde yaptırmayanlara veya yeniletmeyenlere) Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 49.maddesinin 1. fıkrasına uyulmamasından dolayı 76.maddenin 1.fıkrasının (o) bendine istinaden uyarı cezası verildiğini belirten Demir, uyarı cezalarının toplamda 50 puana ulaştığında yetki belgesinin iptal edildiğini anımsattı.
 
Uyarı cezalarının paraya çevrilmesi halinde uyarı cezalarının kaldırıldığını ifade eden Demir, yine araçlarını değiştirenlerin bir ay içinde D4 Yetki Belgesindeki Taşıt Kartlarını, Bursa Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne müracaat ederek değiştirmeleri gerektiğini kaydetti. Demir, taşıt kartlarının değiştirilmediği takdirde, bir ayı geçmesi durumunda uyarı cezası alınacağını ve iki ayı geçmesi durumunda ise belgelerin iptal edileceğini dile getirdi.
Paylaş