Değeri azalıyor!

498

 Rusya`da devam eden Dünya Kupası`nda favoriler arasında gösterilen ancak turnuvaya veda eden İspanya, Almanya, Arjantin ve Portekiz`in toplam piyasa değeri 3 milyar 30 milyon Euro. Grup aşaması ya da son 16 turunda elenen diğer takımları da düşündüğümüzde bu önemli futbol organizasyonun piyasa değerinde 4 milyar 763 milyon Euro`luk bir azalmanın olduğu görülüyor.

Futbolun uluslararası anlamda en önemli organizasyonu olarak gösterilen ve bu yıl 14 Haziran`da Rusya`da 32 takımla start alan 2018 FIFA Dünya Kupası ilginç sonuçlara sahne oluyor. Son şampiyon olarak turnuvaya gelen ancak grup aşamalarında Dünya Kupası`na veda eden Almanya`nın yanı sıra İspanya, Arjantin, Portekiz gibi önemli takımlar da henüz son 16 turunda evlerine dönmek zorunda kaldı. Bu güçlü takımların turnuvada yoluna devam edememesi Dünya Kupası`nın piyasa değerinin de başlangıç aşamasına göre adeta yarı yarıya azalmasına neden oldu.
Bu yıl Dünya Kupası`na katılan takımların toplam değeri yaklaşık olarak 11 milyar Euro civarındaydı. Transfermarkt verilerine göre turnuvanın en değerli takımı 1 milyar Euro`yu geçen piyasa değeriyle Fransa`ydı. Fransızları 981 milyon Euro ile Brezilya, 974 milyon Euro değerle İspanya ve 883 milyon Euro ile Almanya takip ediyordu. Ancak söz konusu takımlar arasından İspanya ve Almanya`nın yanı sıra Arjantin ve Portekiz gibi birçok dünya yıldızını kadrosunda barındıran takımlar bu organizasyonun dışında kaldı. Dünya Kupası`ndan elenen diğer ekipleri de göz önüne aldığımızda ilk düdüğün ardından bugüne kadar toplam 4 milyar 763 milyon Euro`luk bir azalma oldu.
Kaynak; Futbol Ekstra
Paylaş