Defne'ye kardeş eli uzandı

350
Kahramanmaraş`ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, 10 il yaşanmaz hale geldi. Binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği depremin ardından; on binlerce yurttaş ise evsiz kaldı. Çadır kentlerin yapımı ise son sürat devam ediyor. Depremzedeleirn öncelikli ihtiyaçları arasında bulunan barınma, ısınma, yemek, su ve hijyen pronlemlerini ortadan kaldırmak için; 7`den 70`e gönüllüler birlik oldu. Ayvacık Belediyesi ve Bayramiç Belediyesi ortaklığında; Hatay`ın Defne ilçesinde Ayvacık, Bayramiç Kardeş Belediyeleri Aşevi ve Çadır Kent kurdu.
 
"Sizlerin desteğiyle bu zor günleri geride bırakacağız"
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, afet bölgesinde çadır kent ve aşevi çalışmalarına katıldı. Uygun, "Çok değerli Ayvacık ve Bayramiç halkı, Defne ilçemize gönderdiğiniz yardımların dağıtımına başladık. Emekleriniz için teşekkür ederiz. Sizlerin desteğiyle bu zor günleri geride bırakacağız" açıklamasında bulundu. Defne ismindeki bir kız çocuğunun doğum günü olduğu öğrenilmesinin ardından, keklerden yapılan bir pasta ile doğum günü kutlandı. Başkan Uygun, pastayı götürdüğü küçük kıza, sarılarak iyi dileklerde bulundu ve hediye verdi.
 
"Ayvacık ve Bayramiç halkına teşekkür ederiz"
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ise, "Bayramiç Belediyemiz ile ortaklaşa olarak Hatay İli Defne İlçesi`nde depremden zarar gören vatandaşlarımıza bu zor günlerinde bir nebze olsa da yanlarında olmaya çalışıyoruz. Böyle acıların bir daha yaşanmaması dileklerimizle katkı sunan Ayvacık ve Bayramiç halkına teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu. Ayvacık, Bayramiç Kardeş Belediyeleri Aşevi ve Çadır Kent için güncel ihtiyaç listesi ise şu şekilde; Çay, şeker, nescafe, maske, lateks eldiven, peynir, piknik reçeli, tereyağı vb., çorba kasesi, plastik kaşık, plastik çatal, atıştırmalık (Bisküvi, çubuk vb.), tuvalet Kağıdı, peçete, çocuk ve yetişkin iç çamaşırı.
(Atilla Akın) 
 
Paylaş