Define avcıları yönünü şaşırdı...

Merkeze bağlı Erenköy beldesindeki mezarlıklar define avcıları tarafından delik deşik ediliyor. Müslüman mezarlarında hazine arayan define avcıları beldede şaşkınlık yaratırken, çeşitli lahitlerin içinde hazine arayarak tarihi oyan defile avcılarının bu son girişimleri beldede tepkilere neden oldu.

1153
 
Bu kadarına da pes artık!...
Merkeze bağlı Erenköy beldesinde bulunan bir Müslüman mezarlığı, define avcıları tarafından delik deşik edildi. Daha önce yaşanan olaylarda çeşitli uygarlıklara ait lahitlerin içinde hazine arayarak tarihi oyan defile avcılarının, yönünü şaşırarak bu kez Müslüman mezarlara dadanması beldede şaşkınlık yarattı. Erenköy’de bulunan bazı Müslüman mezarlıklarına dadanan defile avcıları, bu kadarına da pes artık dedirtti.
 
Son günlerde Müslüman mezarları defile avcılarının hedefi haline geldi. Kazma küreklerle mezarlığa gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, hazine bulma ümidiyle açtıkları mezarı talan etti. Tarihi kalıntılar ile dikkat çeken Erenköy beldesindeki bazı mezarlıklar, define avcıları yüzünden adeta köstebek yuvasına döndü. Yaşanan olaya tepki gösteren belde halkı gerekirse 24 saat nöbet tutarak, Müslüman mezarlıklarını delik deşik eden define avcılarını yakalayacaklarını ifade ettiler.
Paylaş