Dedikodulara inat mazbata şov

Eceabat ilçesindeki yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçilen MHP`li Adem Ejder yalan ve iftiralara karşı kampanya başlattı.

1927
 
Eceabat’taki seçimleri kazanan Belediye Başkanı Adem Ejder, ilçede çıkan hakkındaki iftiralara cevabını ise İlçe Seçim Kurulu`ndan aldığı mazbatasını ilçenin çeşitli yerlerine asarak verdi. Seçimi kazandıktan sonra çıkarılan Adem Ejder`in belediye başkanı olmasını engelleyecek hukuki durumu olduğu iddia edilerek mazbatasını alamayacağı gündeme getirilmişti. Bunun üzerine Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, ilçede yapılan bazı dedikodular üzerine İlçe Seçim Kurulu`ndan aldığı mazbatayı büyütüp hem ilçenin çeşitli yerlerine hem de MHP İlçe Binası`na astırdı.
 
 
“Dedikodulara cevabımız mazbata oldu”
Konu ile ilgili açıklama yapan Eceabat MHP İlçe Başkanı Ergün İnağ; ilçede bazı partiler tarafından Başkan Ejder hakkında dedikodular çıkarıldığını söyledi. Çıkarılan dedikodular üzerine Başkan Ejder`in de mazbatasını aldıktan sonra ilçenin değişik yerlerine astırdığını belirten İnağ; “İlçemizdeki bazı partiler, Başkanımız Adem Ejder hakkında mazbatayı alamaz diye bir söylenti çıkardı. Başkanımız Ejder, mazbatasını alınca bu söylentilere karşı cevap olsun diye ilçenin çeşitli yerlerine ve parti binasına astırdı. İlçedeki seçimlerde itiraz sonucu bir sandık yeniden sayıldı ve bu nedenle mazbata gecikti. Ama bazı partiler ilçemizde çeşitli söylentiler çıkardılar. Ejder`in mahkemesi var ve belediye başkanı olamaz diye dedikodular çıktı. Bu nedenle Başkanımız da espri olsunda diye mazbata-sını büyüterek ilçenin çeşitli yerlerine astırdı” dedi.
 
 
Ersümer de mazbatayı inceledi
Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder`e destek vermek amacıyla ilçeye giden eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı M. Cumhur Ersümer, Eceabat MHP İlçe Başkanı Ergün İnağ`ı ziyaret etti. Ziyaret öncesi parti binasının camında asılı bulunan mazbatayı gören Ersümer, konu ile ilgili İlçe Başkanı İnağ`dan bilgi aldı. İnağ`ın bilgilendirmesinin ardından konuyu öğrenen Ersümer, çıkarılan dedikodulara gülerek tepki verdi.
Paylaş