Dayakçı koca dehşet saçtı

Karısını dövdüğü ihbarı nedeni ile Biga`nın Sarnıç Köyü`ne giden askeri ekiplere ateş açan Yakup Atik, dehşet saçtı. Akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Yakup Atik, önce Astsubay İlhan Yıldız’ı, sonra Astsubay Ömer Yanar’ı şehit etti. Güvenlik güçleri ile üçüncü kez çatışmaya giren saldırgan çapraz ateşle ölü ele geçirildi.

1215
 
Biga`ya bağlı Sarnıç köyünde yaşanan olay hafta sonuna damgasını vurdu. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen, gasp ve soygun suçlarından hükümlü olduğu ileri sürülen Yakup Atik (46) isimli şahıs, Cuma günü akşam sıralarında, eşi Hatice Atik’e şiddet uyguladığı iddiası üzerine komşuları durumu Jandarmaya bildirildi. Köye gelen Biga Merkez Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız, Atik ile evin bahçesinde konuşarak eşine şiddet uygulamaması konusunda ikna etmeye çalıştı. Bu sırada tartışma çıkması üzerine Atik, pompalı tüfekle Yıldız’ı vurdu. Yıldız, başına isabet eden saçmalarla olay yerinde şehit olurken Atik kaçtı. Jandarma bölgede ve ormanlık alanda operasyon başlattı. Atik, jandarma tarafından aranırken Cumartesi günü sabaha karşı 03.00 sıralarında tekrar köye döndü ve bir hasmının evine birkaç el ateş etti. Köye yeniden timler sevk edildi. Pusu kurduğu öğrenilen Atik, ateş açılan eve gelen jandarma timinde görevli Astsubay Başçavuş Ömer Yanar’ı da göğsünden vurarak şehit etti. Bölgede arama çalışması yapan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri de cumartesi günü öğle saatlerinde tekrar köyüne dönen Atik’e teslim ol çağrısı yaptı. Atik’in silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada saldırgan ölü ele geçirildi. Evinin yanındaki büyükbaş hayvan ahırının etrafında girdiği çatışmada ölü ele geçirilen evli ve bir çocuk babası Atik’in cesedi, morga kaldırıldı. Atik’in öldürüldüğü yerdeki ahırın duvarına isabet eden çok sayıdaki merminin açtığı izler incelendi. Köylüler Atik’in eşi ve oğluyla hayvancılık yaparak geçimini sağladığını ve bir süre önce de çeşitli suçlardan aldığı mahkûmiyet nedeniyle cezaevinde yattığını dile getirdi.
 
 
 
Vali Çınar`dan açıklama
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, “Gelen ihbar üzerine merkez karakol komutanımız İlhan Yıldız, timini de alıp köye gidiyor. Şahsı daha önceden tanıyor, önceden yemek ısmarlamış. Ailenin güvenliğini sağlamak için oraya görev için giden arkadaşlarımızın peş peşe şehit edilmesi herkesin yüreğini yaraladı” dedi.
 
 
Bakan Ala`dan “dikkatli olunmalı” uyarısı
İçişleri Bakanı Efkan Ala ise olaya ilişkin sorular üzerine “Güvenlik birimlerimiz maalesef yeterli tedbiri almadan belki müdahale ettiler. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah’ta rahmet diliyorum. Çok dikkatli olmalıyız. Yani güvenlik birimlerimiz de dikkatli olmalı bir şeye müdahale ederken. Çok üzüntü verici bir durum” dedi.
 
 
Paylaş