Dardanel, SIAL Paris 2022 Fuarı'nda

Dardanel, SIAL Paris 2022 Fuarı’nda Türkiye’nin sevilen sokak lezzeti midye dolmayı tanıtarak uluslararası gıda profesyonellerinin ilgisini çekti. Şirket, Yunanistan’ın Kallimanis markası ile iş birliği yaparak global pazardaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

266

Dardanel, 15-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen SIAL Paris 2022 Fuarı’nda dünyanın önde gelen gıda profesyonelleriyle buluştu. Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 200'den fazla ülkeden binlerce ziyaretçiye ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Özellikle Çanakkale Boğazı'ndaki midye çiftliklerinden elde edilen Dardanel Midye Dolma, büyük ilgi topladı. Dondurulmuş ve paketli olarak sunulan bu lezzet, fuarda yapılan tadımlarda katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Dardanel, Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i de bünyesine katarak global deniz ürünleri pazarındaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor. Fuarda, Kallimanis markalı ürünlerini de tanıtan şirket, 65 yılı aşkın deneyime sahip olan bu markayla birlikte dondurulmuş deniz ürünleri alanında önemli bir atılım gerçekleştirdi.

Dardanel'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de sevilen sokak lezzeti midye dolmayı uluslararası pazarlara taşıdıklarını belirterek, “Midye dolmamız Avrupa için yeni bir ürün. Barselona’da düzenlenen Seafood Expo’da da büyük ilgi görmüştü. Şimdi de SIAL Paris'te hem Dardanel hem de Kallimanis markalarımızla ürünlerimizi ziyaretçilere sunuyoruz” dedi.

İhracata büyük önem verdiklerini vurgulayan Önen, Dardanel’in 25 ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden biri olduğunu söyledi. Şirketin ihracatı şu an 40 milyon dolar seviyesinde ve bu rakamı katlayarak büyümeyi hedeflediklerini belirtti. 2025 yılı itibarıyla gelirlerinin %50’sini ihracattan sağlamayı planladıklarını da ekledi.

Dardanel, SIAL Paris 2022 Fuarı’nda yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli deniz ürünleri markalarından biri olma vizyonuyla önemli adımlar attı.

(NEVİN YÜKSEL)
Paylaş