Semizoğlu; “Kurumsallaşma geleceğe güvenle bakmanın anahtarıdır”

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Bülent Kılıç tarafından "Aile Şirketlerinin Kurumsal Yönetimi ve Aile Dinamikleri" konulu Konferansı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

685

Gerçekleştirilen konferansta Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Sayman Üye Şakir Kutluay, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman, Ali Deniz, Berkin Karaca, Deniz Tennioğlu ve Recep Yılmaz, Çanakkale KOSGEB Müdürü Barış Alural, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı İbrahim Ejder, ÇTSO Meclis ve Komite Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, ilgili kurum ve kuruluşlar, Çanakkale halkı, öğrenciler, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Biga TSO Genel Sekreteri Dilay Şen hazır bulundular.

Aile şirketlerinin kurumsallaşma yolculuğu ÇTSO’da ele alındı

Konferans hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin karşılaştığı güncel sorunlara ışık tutacak, onların sürdürülebilir büyümelerine katkı sağlayacak konuları gündemimize almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Bülent Kılıç’ın katılımlarıyla “Aile Şirketlerinin Kurumsal Yönetimi ve Aile Dinamikleri” başlıklı konferansı gerçekleştirdik. Konferansa üyelerimiz ve ilimiz iş dünyasının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir kısmını oluşturan aile şirketlerinin geleceğe güvenle bakabilmesi için kurumsallaşmanın şart olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Sayın Doç. Dr. Bülent Kılıç’da bu süreçte karşılaşılan zorlukları, akademik perspektif ve saha gözlemleriyle oldukça anlaşılır ve etkileyici bir şekilde ortaya koydu.

Konferansta; aile şirketlerinde kuşaklar arası geçiş süreçlerinin yönetimi, liderlik yapılarının oluşumu, aile anayasalarının önemi, aile içi iletişimde denge kurmanın yolları, profesyonel yönetim anlayışının şirket kültürüyle nasıl uyumlanabileceği gibi birçok başlık ele alındı. Özellikle duygusal bağların yoğun olduğu aile işletmelerinde, kişisel ilişkilerin iş kararlarına etkisi ve bu etkilerin nasıl yönetilebileceği üzerine paylaşılan bilgiler, üyelerimiz için son derece kıymetliydi.

Bu tür etkinliklerin en önemli çıktısı, iş dünyası temsilcilerimizin yalnız olmadığını ve karşılaştıkları sorunların çözüm yollarının bilgiyle, danışmayla ve vizyoner bakış açılarıyla mümkün olduğunu görmeleridir. ÇTSO olarak üyelerimizin sadece bugünkü rekabet koşullarına değil, yarının dünyasına da hazırlıklı olabilmeleri için çalışıyor; bilgiyle güçlenmelerine destek veriyoruz. Sayın Doç. Dr. Bülent Kılıç’a, konferansımıza teşrif ederek bizlere değerli katkılarda bulunduğu için teşekkür ediyorum.

Ayrıca etkinliğimize katılım gösteren tüm üyelerimize ve iş dünyası temsilcilerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale iş dünyasının her alanda güçlenmesi, bilgiyle donanması ve sürdürülebilir yapılar kurması için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş