Dardanel Fabrikası’nda yangın paniği

Çanakkale`de faaliyet gösteren, balık işleme fabrikasında yangın çıktı. Paniğe neden olan yangında maddi hasar meydana gelirken bir itfaiye erinin de yaralandığı öğrenildi.

989
 
 
Edinilen bilgiye göre, Merkeze bağlı Kepez beldesi sınırları içerisinde yer alan ve Çanakkale-İzmir karayolun üzerinde bulunan balık işleme fabrikasında çıkan yangın panik yaratırken, çalışanlar ise korku dolu anlar yaşadılar. Çatı katını saran yangını gören fabrika çalışanları durumu itfaiye ekipleri ile polis ekiplerine bildirdi. Çanakkale Belediyesi`nden 4, Kepez Belediyesi`nden 1 itfaiye aracı yangına müdahale etmek için fabrikaya kısa sürede ulaştı. Çatı katını saran yangında bazı fabrika çalışanları da dumandan etkilenirken, yangında bir itfaiye eri ise yangına müdahale ettiği sırada yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fabrika ve çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, fabrikanın güvenlik görevlilerinin ise basın mensuplarını görüntü almaması için engellemeye çalıştı. 5 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.
 
 
"Yangın, fabrikanın üretimini etkilemedi"
Yangının kontrol altına alınmasının ardından kamuoyunu bilgilendiren Dardanel Fabrikası yetkilileri, yangının çalışan hatası sebebiyle çok küçük çaplı olduğunu ve fabrikadaki üretim konusunda da herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek; "Bugün (dün) saat 14.45‘te Fabrikamızda çalışan hatası sebebiyle çok küçük çaplı bir yangın tehlikesi atlatılmıştır. Yangın kısa sürede kontrol altına alınıp tamamen söndürülmüştür. Üretim devamlılığımızda herhangi bir sıkıntıya sebep olmamıştır. Şirketimiz tüm birimleriyle üretim faaliyetine devam etmektedir" dediler.
 
 
Paylaş