Dardanel 406'ncı sıraya yükseldi

Çanakkale'de kurulduğu günden bu yana deniz ürünleri alanında Türkiye'de adından söz ettiren Dardanel, yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımları, ihracat hacmindeki artışla beraber, iş dünyasının en prestijli araştırmalarından Fortune 500 Türkiye'de yer alarak başarılarına devam ediyor.

452
Çanakkale'den yola çıkarak dünyaya açılan Dardanel, yenilikçi çalışmalarıyla beraber Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer almaya devam ediyor. Fortune 500 listesinde yer alan Dardanel, bu yıl 46 sıra yükselerek 406'ncı sırada yer buldu.

Çanakkale'den listeye giren tek şirket
Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye'nin bu yıl 16'ncısını gerçekleştirdikleri ve Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye Araştırması 2022 sonuçları açıklandı. Geçen yıl genel listede 452'inci sırada yer alan Dardanel bu yıl 406'ıncı sırada yer buldu. Araştırmanın ayrıca borsa şirketlerinden oluşan listesinde bu yıl toplamda 126 şirket yer alırken, Dardanel bu listeye de 106'ıncı sıradan dahil oldu. İllere göre sıralamada ise Çanakkale'de listeye giren tek şirket Dardanel oldu. Dardanel'in araştırmada da yer verilen 2022 yılına ait net satış geliri 2 milyar 873 milyon TL, ihracatı ise 492 milyon TL olarak açıklandı. Fortune 500 Türkiye Araştırması Türkiye'nin en büyük şirketlerinin geçen yıl net satışlar, ihracat ve kâr anlamında ne düzeyde büyüme/artış yaşadıklarını elde ettiği verilerle açıklıyor.
(Nevin Yüksel)
Paylaş