havadurum

Darbeye tepki, milli iradeye övgü

320
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü`nde "Bir millet destanı olan 15 Temmuz tarihi bir dönüm noktasıdır" dedi. Yapılan ortak açıklamada, "15 Temmuz, milletimizin bir ömür gururla taşıyacağı bir destanın adıdır. O karanlık gecede milletimiz büyük bir kahramanlık göstererek, demokrasisine, iradesine ve vatanına sahip çıktı. Daha önce darbeler konusunda büyük bedeller ödeyen milletimiz, 15 Temmuz hain FETÖ Darbe Girişimi`nde darbecilere geçit vermedi; darbecilere karşı gösterilen mukavemet tüm oyunları bozdu. İmanla, inançla ve cesaretle verilen mücadele karşısında alçak darbeciler çaresiz kaldı. Cumhurbaşkanımızın, milletimizin dik ve kararlı duruşu son derece önemliydi" ifadelerine yer verildi.
 
"Birlik ve beraberlik esastır"
Açıklamada şu sözlere yer verildi, "FETÖ`ye karşı mücadele devam ediyor, edecek. Darbe; demokrasiye inanan, milli iradeyi esas alan herkesin karşı durması gereken bir mesele. 15 Temmuz`a `kontrollü darbe` diyenler, en büyük kötülüğü bu ülkeye yapıyor. FETÖ`ye karşı ve diğer tüm terör örgütlerine karşı mücadelede birlik ve beraberlik esastır. Siyasiler, STK`lar ve toplumun tüm dinamikleri olarak sorumluluklarımız büyük. Ortak paydamız Türkiye olduğu bilinciyle, 85 milyon olarak birliğimiz ve beraberliğimiz en büyük gücümüz. Aziz şehitlerimizin, kahraman ecdadımızın emaneti bu aziz vatanı daha güçlü yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Bu duygularla hain darbe girişiminin 6`ncı yılında 15 Temmuz Şehitlerimizi, gazilerimizi ve bu topraklar için can vermiş tüm kahramanlarımızı minnetle ve duayla yad ediyor; Çanakkaleli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ediyoruz"
 
Makas, "Cesur milletimiz, ulu bir direniş ve varoluş zaferi kazandı" 
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas şu sözlere yer verdi, "15 Temmuz hain darbe girişiminde, yüce milletimiz bağımsızlığına ve istikbaline kimsenin dokunamayacağını, bir kez daha kahramanlık hikayeleriyle dolu destan yazarak göstermiştir. 15 Temmuz`da ki kalleş saldırıda meydanları dolduran milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm cihana, milli egemenlik ve demokrasisine candan bağlılığını ispat etti. Devleti, vatanı ve bayrağına olan aşkı için sokaklara dökülerek, üzerlerine gelen tankların karşısında duran cesur milletimiz, ulu bir direniş ve varoluş zaferi kazandı. Milletimiz, söz konusu vatan olunca, 107 yıl önce Çanakkale`de sergilediği birlik ve beraberliği bir kez daha ortaya koymuş ve hainlere geçit vermemiştir. Bu karanlık gecede milletimiz şer odaklarına karşı adeta vücutlarını siper ederken, yaşananlar, söylenenler ve sergilenen tavırlar da dün gibi aklımızdadır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, şehit olan 251 kahramanımızı rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.`` 
 
Üzen, "Demokrasi varsa hepimiz varız" 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, "15 Temmuz Gecesi, milli birlik ve beraberliğimizin vücut bulduğu direnişin simgesi oldu" dedi. Başkan Üzen her zaman demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirterek, "`Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir` ilkesini şiar edinen bizler, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız" dedi.
 
"Demokrasi zaferi"
Türkiye`nin istiklaline ve istikbaline yapılan alçakça saldırıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını nesiller geçse de hafızalarda hep diri tutulacağını belirten Üzen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, Türk milletinin, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında verdiği kahramanca mücadelenin içerde ve dışarda hainlerin oyununu bozduğunu belirten Kaya Üzen, "Türk milleti, ihanetin karşısında topyekûn durarak destan yazdı. Birlik ve beraberliğimizin gücünü, Türkiye`nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi" dedi. Türk milletinin darbeyi önlemek için uçakların, tankların ve tüfeklerin karşısına kendini siper ettiğini belirten Üzen, 15 Temmuz`un bir demokrasi zaferi olduğunu söyledi. 
 
Deniz, "Milletimiz kahramanlık destanı yazdı"
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz ise, "Milletimizin varlığına ve birliğine kasteden hain FETÖ`yü, güvenlik güçlerimize silah doğrultan, vatandaşlarımızı katleden ve onlara destek olan tüm şer odaklarını bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz`daki ihaneti ve Türk milletinin bu ihanete verdiği cevabı hatırlatmaya ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yıllarda yerli ve milli atılımlarla belirlenen hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bizler de Türk iş dünyası temsilcileri olarak demokrasimize sahip çıkmayı ve daha müreffeh bir ülke için omuz omuza vererek çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesile ile başta bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi ise hayırla yad ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.
(Atilla Akın)
Paylaş