havadurum

Daniş’e geçmişi hatırlattı ve Mecliste randevu verdi

CHP Milletvekili Serdar Soydan İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çark etmesinin ardından, Kazdağları ile ilgili AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in de çark ettiğini söyleyerek, ucuz siyaset söylemlerine de cevap verdi.

390
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan İl Binasında düzenlediği basın toplantısında önceki gün AK Parti İl Teşkilatının aylık düzenlediği basın toplantısında gündeme gelen Kazdağları konusunda AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in söylediği: “Kazdağları’nı talan ettirmeyiz ve Kazdağları’nı siyasete malzeme edenler ucuz siyaset yapıyor” sözlerine karşılık Daniş’in de Arınç gibi çark ettiğini belirterek: “Kazdağları’na bundan sonra bir kazma vurulursa mecliste bu sözleri yediririm” dedi.
 
Soydan 26 temmuz 2011 tarihinde Kazdağları ile ilgili konunun araştırılması ve mecliste komisyon kurulması konusunda meclise önerge verdiğini ve 16 Kasım 2011 tarihinde konunun meclisin gündeme gelmesinin ardından, kendisinin Kazdağlarını savunurken, AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in ise çıkıp meclisin kürsüsünden buna gerek olmadığını, siyanürün zararsız olduğunu söyleyecek açıklamalar yaptığını hiç unutmadığını belirterek: “AKP halkın mücadelesinden korktu, bu durum AKP’yi telaşlandırdı. Demek ki mücadele gösterince vekiller de söylediklerinden vazgeçebiliyormuş” dedi.
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan İl Binasında düzenlediği basın toplantısında önceki gün AK Parti İl Teşkilatının aylık düzenlediği basın toplantısında gündeme gelen Kazdağları konusunda AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in söylediği: “Kazdağları’nı talan ettirmeyiz ve Kazdağları’nı siyasete malzeme edenler ucuz siyaset yapıyor” sözlerine karşılık Daniş’in de Arınç gibi çark ettiğini belirterek: “ Kazdağları’na bundan sonra bir kazma vurulursa mecliste bu sözleri yediririm” dedi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan basın toplantısında Çanakkale’de İl Başkanı olduğu dönemden beri mücadele ettiği Kaz Dağları’nda altın arama faaliyetleri ile ilgili AKP Milletvekili Daniş’in AKP’nin çevreye duyarlı olduğunu belirtmesi ve konuyu siyasete malzeme edenleri ucuz siyaset yapmakla suçlamasına tepki gösterdi. Soydan uzun zamandan beri Çanakkale’de yaşanılabilir çevre konusunda mücadele verdiklerini belirterek, Kazdağları’nın AKP’nin izniyle talan edildiğini gündeme getirdiklerini ve süreç içinde konu ile ilgili ciddi bir kamuoyu oluştuğunu söyledi.
 
Soydan: “Altın işletmelerinde izin vermek katliamdır” derken Kazdağları’nda 338 ton altın bulunduğunu ve halen yabancı ortaklı firmaların Kazdağları’nda çalışma yaptıklarını ve dağı delik deşik ettiklerini belirterek, bununla ilgili mücadelenin Kazdağları’ndan ekmek yiyen köylünün de katılmasıyla, STK bazında ve CHP kanadında devam ettiğini belirtti. Soydan: “Kazdağları konusunda artık ciddi tepkiler veriliyor. Yüzbinlerce bu topraklardan geçimini sağlayan insanlar durumun farkında hatta bazı madenleri bastılar” dedi.
 
“AKP halkın mücadelesinden korktu, bu durum AKP’yi telaşlandırdı”
Soydan 26 temmuz 2011 tarihinde Kazdağları ile ilgili konunun araştırılması ve mecliste komisyon kurulması konusunda meclise önerge verdiğini ve 16 Kasım 2011 tarihinde konunun meclisin gündeme gelmesinin ardından, kendisinin Kazdağlarını savunurken, AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in ise çıkıp meclisin kürsüsünden buna gerek olmadığını, siyanürün zararsız olduğunu söyleyecek açıklamalar yaptığını hiç unutmadığını belirterek: “AKP halkın mücadelesinden korktu, bu durum AKP’yi telaşlandırdı. Demek ki mücadele gösterince vekiller de söylediklerinden vazgeçebiliyormuş” dedi.
 
“Çark etme AKP’nin klasik tavrıdır”
Daniş’in Kazdağlarını siyasete malzeme edenleri ucuz siyaset yapmakla suçlamasına da cevap veren Soydan: “Kazdağlarını korumak ucuz siyaset yapmaksa CHP ucuz siyaset yapıyor. Yiyeceklerini korumak, içilecek su kaynaklarını savunmak ucuz siyasetse evet biz ucuz siyaset yapıyoruz” dedi. Soydan Daniş’in şimdi: “ Kazdağları’nı talan ettirmem” diyerek çark ettiğini belirterek: “Ne söylediğini de şaşırdı. Siyanürle altın arandığını sanıyorlar demiş, altın siyanürle aranmaz, siyanürle ayrıştırılır. Daniş de Arınç gibi çark etti. Başbakan Yardımcısı Arınç Çanakkale ziyaretinde dağa çıkardım sözleri halktan tepki görünce nasıl çark ettiyse, Kazdağları konusundaki tepki karşısında da Daniş öyle çark etmiştir. Çark etme AKP’nin klasik tavrıdır. Bunlar bir şey söyler, sonra Başbakan görünür ve çark ederler. Arınç Çanakkale’ye her geldiğinde daha güzel bir Çanakkale gördüğünü belirterek yerel yönetimin katkılarını ifade etmiştir. Bundan sonra Arınç’ı daha sık bekleriz. Daha güzel, daha özgür, daha demokrasinin olduğu bir il görecektir”
 
“Çarkçılık gemicilikte onurludur, siyasette onursuzluktur”
Soydan; “Her meslek onurludur. Çarkçılık da gemicilikte onurlu meslektir, ama siyasette onursuzluktur. Daniş; “Kazdağlarını talan ettirmeyiz” demiş. Bundan sonra Kadağları’na bir kazma vurulursa meclis kürsüsünden yediririm” dedi. Soydan AKP ile çevre konusunda anlayışlarının ve algılarının farklı olduğunu belirterek: “Biz çevre denilince soluduğumuz havadan, topraktan, sudan bahsediyoruz. Onlar çevre denilince kendi çevrelerini, yandaşlarını anlıyor” diye konuştu.
 
“Çanakkale AKP için kazanılamaz, elde edilemez bir yerdir, AKP psikolojik eziklik içinde”
AKP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda AKP Milletvekili Kaşdemir’in:“ Çanakkale’de AKP psikolojik üstünlük kazanmıştır” sözlerine de cevap veren Soydan: “Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre CHP’nin merkezde ve ilçelerde üstünlüğü vardır. O yüzden AKP Çanakkale’den umudunu kesmiştir. Çanakkale AKP için kazanılamaz, elde edilemez bir yerdir. Bunun yarattığı psikolojik eziklik içinde kendi tabanını elinden tutma gayretindedir, ama tabanı kaymaktadır” dedi. Bütçe konusundaki sorulara da yanıt veren Soydan: “ AKP’nin bütçesi tutmuyor, geçen yıl söyledik, tutmadı, bu yıl da tutmayacak. Bu bütçe Türkiye’yi geriye götüren bir bütçedir” dedi.
Paylaş