Danacı; “Hayvanları öldürerek bir yere varılamaz”

Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı, son günlerde arka arkaya yaşanan hayvan ölümlerinin ardından Çanakkaleli vatandaşlara seslendi. Danacı; “Hayvanlarla beraber yaşamak zorundayız. Çünkü, sokak hayvanlarınında diğer canlılar gibi yaşama hakları var. Hayvanları öldürerek bir yere varılamaz” dedi.

644
 
İl genelinde son günlerde artan sokak hayvanlarının ölümü hayvanseverlerin tepkisine neden oluyor. Çanakkale ve ilçelerinde bir çok hayvanın zehirlenerek öldürüldüğünü belirten Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı; “Barbaros Mahallesi`nde sahipli bir köpek ve iki kedi zehirlenerek öldürüldü. Bu tür olaylar il genelinde yaşanıyor. Çocuk parklarında da hayvanlar zehirlenerek öldürüldü. Bu tür olayların kentte yaşanması bizleri son derece üzüyor. Hayvanseverler olarak sokak hayvanlarının öldürülmesine tepkiliyiz” dedi.
 
“Sokakta hayvanlarla yaşamayı kabullenmeliler”
“Nedense insanlara sokak hayvanları fazla geliyor” diyen Danacı; “Bu sokaklarda insanlardan başka canlı olmasın düşüncesi var. Böyle bir dünya yok. Hayvansız bir dünya yok. Eğer hayvansız bir sokak ve dünya düşünülüyorsa, lütfen insanlar kendilerinde bir eksiklik olduğunun farkına varsınlar. Sokakta hayvanlarla yaşamayı kabullenmemiz gerekiyor. Bu dünya sadece insanlar için değil. Bu hayvanları zehirlemekle kökünü kazımayı düşünenler hem doğaya hem de tabiata en kötülüğü yapacaklarını bilsinler. Yani doğanın dengesinin bozulmasında bir payı olacaklardır. Bundan hem kendileri hem de çocukları da zarar görecektir. Bunun bilincine varmaları lazım. Bunun yolu da eğitimden geçiyor” şeklinde konuştu. Danacı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kentin bazı bölgelerinde hayvanlar zehirlenerek öldürülüyor. Hayvan sevmeyenler, hayvanlarla beraber yaşamak zorunda olduğunu anlamalılar. Hayvanları öldürmekle hiç bir şeye varamazlar. Aksine doğaya zarar verirler. Nasıl bir naylon poşet toprağın altında senelerce kalıyor ve insana zararı oluyorsa, hayvanların öldürüldüğünde doğaya yapılan zarar bize yine zarar olarak geri dönecektir.”
Paylaş