Dakika bir, gol iki

Seçim sürecinde seçmene şirin gözükmek için atıp tutanlar şimdi kendi gerçekleri ile baş başa kaldılar.
Giydirilmiş süslenmiş örtüler sıyrıldı, siyasetçiler şimdi kendileri olarak sahnedeler.
Hal böyle olunca hemen kendi gerçekleri vitrine çıkıveriyor.
Twitter’i, Youtube kapatarak sosyal medya tahammülsüzlüğü ile var olan bir siyasi anlayışın temsilcileri bu seferde, kendi özel sayfasında yorumda bulunan bir öğretim üyesinin cezalandırılması talebiyle gündeme geldiler.
Sosyal medyada kendi sayfasında yaptığı bir değerlendirme nedeniyle organize işlerin tetikçiliğini yapan künyesiz ve kimliksiz bildik internet sitesi, öğretim üyesini hedef gösterip linç girişiminde bulununca AKP’li vekillerden destek gecikmedi.
Bu organize site bugünlerde yayın dışı, bakalım nasıl bir gelişme sonrasında karşımıza çıkacak.
Hani şu paralel işler var ya, karşılığında inlerine girmeye hazırlananlar meselesi, bu cephede işler biraz karışık.

1034
Anlaşılan o ki Çanakkale’de, AKP cemaat çatışması bu tetikçi site üzerinden bazı işaretler verecek.
ÇOMÜ’nün adını kullanarak yayın yapan bu site bakalım şimdi karşımıza nasıl bir kimlikle çıkacak.
AKP destekçiliği yaptıkları dönemdeki işbirliğinin bundan böyle sürmesinin mümkün olmaması bu cenahta bazı değişimleri gündeme getirecek.
ÇOMÜ ismi, gerici faaliyetler ile anılmamalı, bu kentin bir üniversitesi olarak bilimsel niteliği ile gündeme gelmelidir.
Bakalım bu hassasiyeti bundan sonra görebilecek miyiz?
Sosyal medyada kendi sayfasında yapmış olduğu bir yorum nedeniyle bir öğretim üyesinin cezalandırılması talebinde bulunanlar yarın Çanakkale halkının karşısına biz özgürlükleri “savunduk”, “savunuyoruz” diye çıkarlarsa inandırıcı olamazlar.
Bunu şimdilik bir not edelim.
Bu değerlendirmeyi öğretim üyesinin yapmış olduğu yorumda kullandığı üsluptan bağımsız olarak yaptığımı da ayrıca belirtmeliyim.
Diğer bir gol sesi de Karabiga’dan geldi.
Karabiga’da yeniden seçilen Belediye başkanı beldesindeki termik santral konusunda tutarsız bir tavır sergilemişti
Önce karşı çıkıp, sonra her ne olduysa destekçisi olması konusu seçimlerde partisi tarafından da dikkate alınmayarak yeniden başkan adayı yapılınca bir anlamda kendisine yol verilmiş oldu.
Termik santral yapımının mahkeme kararı ile durdurulması söz konusu iken, eski başkanın tekrar seçilmesi sonrasında termik santral yapımının yeniden hız kazandığını görüyoruz.
Karabiga’da sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip çıkanlar bu gelişmeyi yeniden seçilen başkan ile termik santral yatırımcıların arasındaki ilişkiye bağladıklarını belirterek seçim sonrası devam eden inşaat çalışmalarıyla Karabiga halkına bir mesaj vermek istediklerini bildirdiler.
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.
Karabiga halkı CHP’li belediye başkanına termik santrale destek olsun diye oy vermedi.
Henüz işin başında, işler daha çok karışmadan CHP ‘li Çanakkale milletvekilleri bu duruma el koymalıdır.
Termik santral yatırımcılarının hukuk kurallarını tanımazlığının basamağı olmak, CHP’ye yakışmaz.
Karabiga’daki gelişmeleri mercek altına alıp bu konuya ilişkin net bir tavrın belirlenmesi ve Karabiga belediye başkanının da bu iradeye göre hareket etmesi sağlanmalıdır.
Bu konuda gerekli incelemeleri yapmak ve bir tavır belirlemek konusunda CHP örgütü ve milletvekilleri harekete geçmek zorundadır.
Şimdi önlerinde ciddi bir sınav vardır.
CHP’yi Karabiga nezdinde bekleyen sınavın sonuçları, önemli bazı gelişmelerin başlangıcı olabilir.
Yaşamın her türlü alanında kapitalist sistemin saldırılarının yoğun bir şekilde AKP Hükümeti eliyle gündeme geldiği şu günlerde ilkeli siyaset ve mücadeleci bir kimlik CHP’nin de geleceğini belirleyecek kriterler olacaktır.
Paylaş