havadurum

Cumpa durgun, üretici zorda...

Çanakkale ve bölgesinde etkili olan aşırı yağış
nedeniyle araziye girmekte zorlanan ve ürünlerde verim düşüklüğü yaşadıklarını söyleyen Cuma Pazarı üretici bölümü esnafı sıkıntılı günler geçiriyor. Yaşadıkları zor koşulları ürün fiyatlarına yansıtmadıklarını belirten üreticiler, buna rağmen yılbaşından bu yana pazarda genel bir durgunluğun hakim olduğunu belirtti.

835
Yaşadıkları zor koşulları ürün fiyatlarına yansıtmadıklarını belirten üreticiler, buna rağmen yılbaşından bu yana pazarda genel bir durgunluğun hakim olduğunu belirtti.
 
 
Hikmet Çetin
Yılbaşından bu yana Cuma Pazarı durgun. Bu sene devam eden yağışlar nedeniyle üreticiler araziye giremedikleri için ürün az çıktı. Buna rağmen üretici yine de olumsuz koşullar altında ürün toplamasına rağmen zam yapmadan satmaya çalıştı. Fiyatlar düşük olmasına rağmen pazar hareketli değil.
 
 
Cahit Çınar
Yeni yıldan sonra durgunluk var. Bu durgunluğun nedeni iklim şartları ve yağışlar. Ben Kabalık Köyü’nde üreticiyim. Birçok üreticinin arazileri sular altında kaldığından ekili alanlara giremediler. Buna rağmen üreticiler olarak bu durumu fiyata yansıtmıyoruz.
Paylaş