havadurum

Cumhuriyetin 100. Yılında ÇOMÜ’den Panel

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ev sahipliğinde “Cumhuriyet’in Önsözü, Geleceğin Aydınlık Yüzü” konulu panel gerçekleştirildi. 

872

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ev sahipliğinde “Cumhuriyet’in Önsözü, Geleceğin Aydınlık Yüzü” konulu panel düzenledi. Panelde, Cumhuriyetin kazanımları, bölge siyasetine olan katkısı ve Türkiye tarihindeki yeri irdelendi. Panelin açılış konuşmasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptı.

Rektör Erenoğlu: “Cumhuriyetimiz, Milletimizin En Büyük Kazanımıdır”

Rektör Erenoğlu, açılış konuşmasında, Cumhuriyetin büyük bir özveri ve fedakârlığın sonucunda elde edilmiş, milletimizin en büyük kazanımı olduğunu belirtti. Cumhuriyetin sadece bir siyasi rejim değişikliği olmadığını, aynı zamanda çağdaş bir toplum olma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Erenoğlu, “Bu büyük kazanım, milletimiz için sadece bir siyasi rejim değişikliği olmamış, aynı zamanda çağdaş bir toplum olma yolunda atılmış önemli bir adım olmuştur. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde, insan haklarına saygı, demokrasi, laiklik ve sosyal adalet gibi evrensel değerler yer almaktadır. Bu değerler, bugün de ülkemizin en önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu değerleri daha da güçlendirmek ve ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Panelde, Cumhuriyetin Kazanımları ve Bölge Siyasetine Olan Katkısı Değerlendirildi

Rektör Yardımcısı ve SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erkul'un moderatörlüğünde gerçekleşen panele, SBF öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Tunç, Cumhuriyet'in kazanımlarına ve günümüz bölge siyasetine olan katkılarına vurgu yaparak konuştu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisans öğrencisi Mehmet Mert Güler, "Çanakkale Savaşları ve Cumhuriyete Giden Yol" başlıklı sunumuyla izleyicilere bilgi aktardı. Ardından, Sosyal Bilimler MYO öğretim görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim, "Atatürk ve Cumhuriyet" konusunu ele alırken, Öğr. Gör. Cansu Cengiz ise "Cumhuriyet'in 100 Yılının İrdelenmesi" başlıklı sunumuyla Türkiye'nin tarihine dair önemli ayrıntıları paylaştı. Panel, katılımcıların soru ve görüşlerinin alınmasıyla sona erdi. Panelin sonunda, Rektör Erenoğlu, panelistlere teşekkür ederek, Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.(Haber Merkezi)

Paylaş