havadurum

"Cumhuriyet'in Yüzüncü Yıl Enerjisi"

Aksa Elektrik'in düzenlediği "Senin Enerjin Senin Resmin" yarışmasının 5'incisi 23 Ağustos'ta başlayacak.

418
Aksa Elektrik tarafından gerçekleştirilen "Senin Enerjin Senin Resmin" yarışması 23 Ağustos'ta 5'inci kez yarışmacılarla buluşacak. Türkiye'nin 81 ilinden 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerinin katılım sağlayabileceği yarışmada öğrenciler Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olması sebebiyle, Cumhuriyet'in tarihine, gelişimine Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ve Türkiye'nin sahip olduğu değerler konu alınacak. Yarışmada derece kazanan ilk 10 öğrenciye ise ödüller takdim edilecek.

"Senin Enerjin Senin Resmin" Yarışması kapsamında, 81 ilden öğrenciler resimleriyle Cumhuriyet'i anlatacak. "Cumhuriyetin Yüzüncü Yıl Enerjisi" temasıyla gerçekleşecek olup Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren geçen 100 yıllık süreçte, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine ve Türkiye'nin değerlerine dikkat çekmesi amaçlanıyor.

İlk 10'a ödüller var

Yarışmada ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere ödüller takdim edilecek. Verilecek ödüller kapsamında 1'inci öğrenciye laptop, 2'nci öğrenciye tablet ve 3'üncü öğrenciye de akıllı saat verilecek. 4'üncü ve 10'uncu yarışmacılara ise 1000 TL'lik Amazon Hediye Kartı ödülü verilecek. Bununla birlikte yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrenciler adına afet bölgesindeki çocukların nitelikli eğitim desteği alması adına bağışta bulunulacak.

Ortaokul öğrencileri katılabilir

5-8 sınıf arası orta öğretim düzeyinde öğrenim gören çocukların katılabileceği yarışmanın katılım şartları ise: ebeveynlerin veya yasal temsilcilerin, Aksa Elektrik'in Instagram veya Facebook sosyal medya hesaplarını takip etmeleri ve mesaj yoluyla resimleri iletmeleri, yarışmaya katılmak isteyen çocukların, kurşun kalemle çizdikleri veya pastel boya, sulu boya, keçeli kalem, kuru boya gibi alternatif boyalarla yaptıkları resimlerin herhangi bir bölümüne #CumhuriyetinYüzüncüYılEnerjisi yazarak resimlerini ebeveynlerinin bilgileriyle birlikte paylaşmaları, resimlerin sağ arka köşesine yarışmaya katılan çocuğun adı, soyadı, yaşı, sınıfı velisinin adı, soyadı ve cep telefonu bilgisi yazılıp bu kısmın görsel olarak mesaj bölümünden iletilmesi olarak belirtiliyor. Başvuru için son tarih ise 6 Eylül 2023 olarak belirlendi.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş