Cumhurbaşkanı vitrinlerde

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi ziyaret için Çanakkale’ye geliyor. Görev yaptığı beş yıllık dönem içinde bir kez şehitliklere gelen Abdullah Gül, iki günlük bir ziyaret süresince başta merkez olmak üzere, Gökceada ve Çan’da açılışlarda bulunacak.

690
Cumhurbaşkanı Gül’ün gelişini uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde tutan Çanakkale Valiliği de bastırdığı afişlerle vatandaşları bilgilendiriyor. Cuma namazını Necip Paşa Camiinde kılacak olan Gül, yaya olarak kordonda vatandaşların arasında  yürüyerek Valiliğe ziyarette bulunacak. Akşam da Kolin Hotel’de kendisi onuruna verilen yemeğe katılacak.
 
Vali Güngör Azim Tuna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, iki günlük Çanakkale ziyaretleri kapsamında, kent merkezi ve ilçelerde bazı etkinlikler düzenleneceğini, bu etkinliklerde Gül`ün çeşitli temaslarda bulunacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül`ün diğer ziyaretlerini incelendiklerini ve iki gün sürecek Çanakkale gezisinin detaylı ve dolu dolu geçecek bir program olacağını anlatan Tuna; “Çanakkale`de gidilecek, görülecek çok yer var. Tabii bu programda her yer ziyaret edilemeyecek. Bir Truva, Assos ya da Kazdağları`na gidilemeyecek örneğin. İşin bir resmi kısmı var, Valilik, Belediye ve Boğaz Komutanlığı ziyaretleri olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, üniversitemizi ziyaret edecekler. İlk gün yapılacak Valilik ziyareti sırasında halkımız ile bir selamlaşma olabilir. Devamında bazı ilçelerimiz ziyaret edilecek. Gökçeada`da bir dizi ziyaret olacak” dedi.
 
Gül’ün programı
27-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale’de olacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı belli oldu. 27 Nisan Cuma günü Çanakkale Valiliği’ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da ziyaret ederek bir görüşme yapacak. Daha sonra Garnizon Komutanlığı’nı da ziyaret edecek olan Gül, Cuma namazını kılmak üzere Necip Paşa Camii’ne gidecek. Cuma namazının ardından yenilenen kordonboyunda bir yürüyüş gerçekleştirecek olan Gül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni ziyaret edecek. Daha sonra Çan ilçesine hareket edecek olan Gül, Kale Seramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayii A.Ş’nin Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Kolin Otel de akşam yemeğine katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Cuma günkü programını tamamlayacak. 28 Nisan Cumartesi günü ise deniz otobüsü ile Gökçeada ilçesine gidecek olan Gül, ada halkı ile selamlaştıktan sonra esnaflar ile de bir araya gelecek. Zeytinli Köyü’nü de ziyaret edecek olan Gül, öğle yemeğinin ardından Gökçeada ilçesinden ayrılarak Şehitler Abidesi’ni ziyaret edip bazı incelemelerde bulunacak. II. Kolordu İstihkam Alayı’nda Sancak Devir Teslim Töreni’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Çanakkale’den ayrılacak. Cuma günkü programda Cumhurbaşkanı Gül’e Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da eşlik edeceği öğrenildi.
Paylaş