havadurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert İsrail Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. Erdoğan, Mescid-i Aksa’ya, Gazze’ye ve Filistin halkına yapılan zulmü lanetledi ve Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmayacağını belirtti. Erdoğan, ayrıca ABD’nin İsrail’e savaş gemisi göndermesine de tepki gösterdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e verdiği sert tepkiler!

1716

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya, Gazze’ye ve Filistin halkına yaptığı zulmü kınadı ve Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmayacağını vurguladı. Erdoğan, ayrıca ABD’nin İsrail’e savaş gemisi göndermesine de tepki gösterdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e verdiği sert tepkiler!

"Mescid-i Aksa’ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Nisan 2023 tarihinde katıldığı bir iftar programında, İsrail polisinin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli müslümanlara yönelik terör ve tehdit eylemlerini kınadı. Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.” dedi.

"Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ekim 2023 tarihinde partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Filistin halkına zulüm uygulanıyor. Filistin davamıza sahip çıkacağız. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." Erdoğan, ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da eleştirerek, “Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım.” dedi.

"ABD’nin bölgeye uçak gemileri göndermesi sükuneti sağlama çabalarımızla sekteye uğradı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail’e savaş gemisi göndermesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Sükuneti sağlama çabalarımız, bölgeye uçak gemileri gönderilmesi, yardımların kesilmesi ve halkın toptan cezalandırılması gibi adımlarla sekteye uğradı.” dedi. Erdoğan, ayrıca Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıkacağını ve uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmaya çağırdığını belirtti.

(Haber Merkezi)

Paylaş