Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’deydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu geldiği Çanakkale`de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi ve çeşitli törenlere katıldı. Tıp Bayramı ve Roman Günü etkinliklerine katılan Erdoğan, İskele Meydanı`nda düzenlenen açılış töreninde halka hitap etti. Geceyi Çanakkale`de geçiren Erdoğan, dün sabah Balıkesir`e geçti.

743
 
 
 
 
 
Çanakkale`de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti, yoğun güvenlik tedbirleri ve büyük bir koruma eşliğinde gerçekleşti. Erdoğan`ın Çanakkale`ye geleceği Cumartesi sabahında geçiş yapacağı tüm güzergahlar yaklaşık 40`ar metrelik arayla görev alan polislerce kontrol edilirken, özellikle İskele Meydanı`ndaki çöp kovalarının üzerinin kapatılması dikkat çekti. Çanakkale`ye cumartesi sabah saatlerinde gelen Erdoğan`ın ilk durağı Çanakkale Belediyesiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ziyaret ettiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşmesi basına kapalı tutuldu. Yaklaşık 45 dakika Başkan Gökhan ile görüşen Erdoğan, daha sonra Kolin Otel`de düzenlenen Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.
 
 
 
“Sıhhiye 1915, Zaferin Ab-ı Hayat Neferleri”
Çanakkale`de yapılan Tıp Bayramı kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolin Otel`de düzenlenen `Sıhhiye 1915, Zaferin Ab-ı Hayat Neferleri` toplantısında konuştu.
Kolin Otel`deki `Sıhhiye 1915, Zaferin Ab-ı Hayat Neferleri` toplantısı Çanakkale`de şehit düşen sağlık ordusu mensuplarına ithafen kısa film gösterimi ile başladı. Burada konuşma yapan Erdoğan, “Toprakların kıymetini iyi bilmeliyiz” diyen Erdoğan, “Altında yatan binlerce şehit var. Üzerinden geçilip gidilecek topraklar değildir. 100 yıl önce burada yaşanan destanı iyi anlamalıyız. Çanakkale`de imanın, bağımsızlığın ve bin yıllık medeniyet değerlerinin şaha kalktığı yerdir. Çelik ve barutun, iman azim karşısında diz çöküşünün sembolüdür. Vatanın milletin bekası için, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlarının destanıdır. Anadolu`dan, orta doğuyu, kuzey farikaya kadar kökeni ne olursa olsun Mehmetçikler, bu aziz topraklarda gönüllerini buluşturmuş, birlikte şahadet mertebesine ulaşmışlardır” dedi.
 
 
Valilik ziyareti de basına kapatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolin Otel`deki etkinliğin ardından Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ı ziyaret etti. Buradaki ziyaretini de basına mensuplarına kapalı bir şekilde gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra İskele Meydanı`nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Çanakkale`de de yeni anayasa ve başkanlık sistemine değinen Erdoğan, “Yeni Türkiye`ye, yeni anayasaya, başkanlık sistemine hazır mıyız" diye sordu. Alandakilerden "Evet" yanıtını alan Erdoğan, “Mesele bitmiştir. Bu değişim, kaçınılmaz. Yeni Türkiye`nin inşası, kaçınılmaz. Yeni anayasa, kaçınılmaz. Başkanlık sistemi, inşallah kaçınılmaz. Bunların hepsi de olacak. Millet istiyorsa olacak. Millete rağmen hiçbir şey olamaz. Milletle beraber. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli bir fırsat. Bunun için temenni ediyorum, şöyle gelin 400 milletvekili ile Meclis`te bu işi kısa sürede halledebilecek bir sonucu teyit edin. Buna var mısınız? Yeni Türkiye`ye var mısınız? Yeni anayasaya var mısınız? Başkanlık sistemine var mısınız?"
 
 
Şehitlik ve Kolordu ziyaretini de basına kapattı
Erdoğan, sonrasında gerçekleştirdiği Gelibolu Yarımadası`ndaki şehitlik ziyaretleri ve 2`nci Kolordu Komutanlığı ziyaretlerini de basına kapattı. Şehitler Abidesi`ndeki Atatürk anıtına çelenk bırakan Erdoğan, daha sonra temsili şehitliklere karanfil bırakarak dua etti. Erdoğan burada vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Gelibolu`da bulunan 2`nci Kolordu Komutanlığı`na giden Erdoğan, sonra Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi`ndeki Romanlar Günü etkinliğine katıldı. Akşam saatlerinde Lapseki`ye giderek burada da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geceyi Kolin Otel`de geçirdi. Erdoğan, dün sabah saatlerinde Çanakkale`den ayrılarak, Balıkesir`e geçti.
 
Paylaş