"ÇTSO'nun hiçbir kurumla bir sorunu olamaz"
Ekim’de yapılması planlanan ancak hükümet tarafından Nisan ayına ertelenen ÇTSO seçimlerinin ardından ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin istifa etmişti. Engin’in istifasından sonra 10 Yönetim Kurulu üyesinin desteği ile geçici Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevi devraldı. Semiozoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Kahvaltıda basının sorularını yanıtlayan Semizoğlu, burada yaptığı konuşmada; “Ben hariç 10 yönetim kurulu üyesinin de desteğini alarak Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş olmaktayım. ÇTSO hepimizin odası üye olan herkesin başkanlığa yöneyime, meclise aday olabileceği bir yer. Burada biz emanetçiyiz. Herkesin haklarına öncü olmak için buradayız ve bunun bilincindeyiz. Güçlü olan iller her şeyi ile güçlü olarak çıkar. Hep birlikte olursak, aynı gemide olursak Çanakkale’yi güçlendirmiş oluruz. Bizim görevlerimiz gönüllülük esasına göre alınan görevler. Bu laflarıma kimseyi eleştirmek isteniyorum ama bundan sonraki meclisinde güçlü olacağına inanıyorum” dedi.
“ÇTSO’nun kurum olarak kimseyle bir sorunu yok”
Daha önce Ticaret Odası’nın Çanakkale Belediyesi ve kendi içerisinde sorunlar olduğu sorusuna cevap veren Semizoğlu; “Odada bir huzursuzluk yok. Biz bunu hissetmiyoruz. Son 8 ayda proje üretilmedi. Düzgün yönetim, düzgün meclisten çıkar. Sabote edilmeye çalışıldık demiyorum ama Ticaret Sanayi Odası’nın hangi kurumla arası kötü. Bugün Yönetim olarak Çanakkale Belediyesi ile görüşeceğiz. Bizim hiçbir yönetim ve kurum ile aramız kötü değil. En azından biz kötü olmasın diye uğraşan tarafız. Yat limanı, kruvazör limanı bunların her biri Çanakkale’ye değer katacak projeler. Bu proje için 286’nın olduğu ön taraf düşünülmüştü Çalışması tamamlandı. Bunlar, Bülent Engin Beyin bütçesinden tamamlandı. Bundan sonra 50 metre sağa ve sola kaydırın denildi. Gerekçenin ise trafik olduğu ifade edildi. Ardında n AVM yapıldı. Bunu basına açıklamadık ancak hep sustukça suçlu durumuna düştük. Ancak yinede proje üretiyoruz. Kruvazör Limanına kiralamaya razıyız dedik. Ondan da sonuç çıkmadı. Küçük Sanayi Sitesinde Başkan ve Yönetimi ile bir araya geldik. Bundan sonra Çanakkale’ye burayı kazandırmak istiyoruz Önümüzdeki hafta tekrar bir araya geleceğiz. Bunun için Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan da destek isteyeceğiz” dedi.
“Şahsi meseleleri bırakmalıyız”
Çanakkale’de yabancıya konut satışının açılması ve Çanakkale’de ki kent trafiği ile ilgili soruları yanıtlayan Semizoğlu; “Çanakkale’de yapılan konutlara baktığınızda Çanakkale’nin nüfusu kadar konut bunuyor. Bunun için dışarıya açılmak lazım. Bu konuda siyasi düşünmek önemli değil. Büyük yerler verilmez ama belli metrekarede yerler verilebilir. 10 yıl içerisinde köprü yapılacak ama bu trafiği bitirmez. Üç yıl sonra Çanakkale kilit olacak. Geçen yıldan bu yıla iskelede yüzde 46 artış var. Bunun katlanarak gittiğini düşünürseniz. İnanılmaz boyutlara çıkıyor. Şu anda yat limanımız Lapseki’ye yapılıyor. Bir şey kaybetmiş değiliz ama yapıyormuş gibi yapmak yerine hedefe odaklı hep beraber yaparsak bir şeyler olacağına inanıyorum “ dedi. Şahsi meselelerimizi bırakıp Çanakkale’ye ne kazandırılacağına bakmak gerektiğini ifade eden Semizoğlu; “Çanakkale düşünülürse projelerin hepsi Çanakkale için çok iyi projelerdi. O yaptı demek yerine onlar yapsın biz yardımcı olalım hiç un değil. Kim yaparsa yapsın bizim çorbada tuzumuz olursa ne mutlu bize” dedi.
“Belediyenin yardımlarını bekliyoruz”
Basın mensupları ile yaptığı kahvaltının ardından Semizoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Gökhan’a belediye yardımlarını beklediklerini ifade eden Semizoğlu; “Aramızda yaptığımız seçim neticesinde ben şu anda Geçici Başkan olarak görev aldım. Bizim amacımız önümüzdeki altı ayı Çanakkale’nin boşa geçirmemesi. Vali Bey ile de yaklaşık bir saatlik samimi bir konuşma yaptık. Sizde ÇTSO’yu bizden daha iyi bilirsiniz. Çanakkale’ye bir şeyler kazandırabilirsek ne mutlu bize. Bu yüzden bu konuları sizinle konuşmaya ve sizden yardım istemeye geldik. Bu yüzden siyasetten uzak, tacirin, tüccarın haklarını elinden geldiğince savunmaya çalışan bir oda temenni ediyoruz. Sizden en acil istediğimiz Sanayi Sitesi’nde kaç tane esnafın desteğe ihtiyacı var. Bunları masaya yatırıp sizin ve Vali Beyin önüne koyacağız. Bunları kimlerin yatığı önemli değil. Yeter ki olsun. Kim yaparsa yapsın. Küçük Sanayi esnafından çok talep ve beklenti var” dedi.
“Diyalog önemli”
Esnaf Odaları Birliği ile her ay bir araya gerek sorunları çözdüklerini dile getiren Gökhan, aynı durumun ÇTSO ile de yapılması gerektiğini ifade eder; “Ben memnun oldum ve başarılar dilerim. ÇTSO bu kentin en önemli ekonomik kuruluşlarının başında geliyor. İkincisi ise esnaf odaları ile her ay bir araya gelip konuşuyoruz. Birçok sorunu anında çözdük. Bu diyalogun aynısının ÇTSO ile olması kadar doğal bir şey yoktur. Bu yasada da yazıyor” dedi.
(Eren Aşnaz)