havadurum

ÇTSO'da heyecanlı seçim.. Çanakkale kazansın!

2104

 Kent esnafının, sanayicisinin iş insanlarının örgütlü bulunduğu, Çanakkale’nin en önemli kurumlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odası, yeni yönetimini belirliyor. Giderek büyüyen Çanakkale, sanayisi ve tarımsal ekonomisiyle güç sahibi olmayı, esnafı ve iş dünyası ile ekonomik kalkınma süreçlerini tamamlamayı bekliyor. İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’in istifasıyla yaklaşık 6 aydır ÇTSO Başkanı olarak görev yapan Selçuk Semizoğlu ve yönetim kurulunun idaresinde yapılan komite seçimleri ile yeni Meclis üyelerini oluşturan Ticaret ve Sanayi Odası, önümüzdeki günlerde yeni yönetimini de belirleyerek yoluna devam edecek.

 
Semizoğlu mecliste… 
Dün sabah saatlerinde başlayan seçimler, 17’ye kadar sürdü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Önentaş Şirkekler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, ÇASİAD eski Başkanı Erdal Akarsu, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu gibi birçok ismin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre oluşan 55 kişilik Meclis Üyesinin kimi Başkan seçeceği ise seçim sırasında da kulislerde konuşuldu. Bazı komite sandıklarından şaşırtıcı sonuçlar çıktı. ÇASİAD eski Başkanı Erdal Akarsu, İş adamı Mustafa Kansu gibi başkan adaylıkları konuşulan isimlerin yer aldığı 9 No’lu Meslek Komitesi seçimlerinde iki isim de Meclis üyeliğine giremedi. Mevcut ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve ÇTSO yeni dönem başkan adaylarından Selçuk Semizoğlu, yeni yönetime başkanlık edecek en güçlü aday olarak mecliste yerini aldı. 
 
“Yeni oluşacak yönetimin Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum”
Bazı meclis üye adayları seçimlerle ilgili görüşlerini paylaştılar. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, seçimlere katılımın rekor düzeyde olduğunu belirterek; “Meclis Demokratik bir seçim oldu. Umarız düzgün bir Meclis oluşur. Rekor düzeyde bir katılım oranı gerçekleşti. Ticaret Sanayi Odası Sanayi Odası’nın belirlenecek yeni Yönetimi’nin Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“Katılsaydın, girseydin dememeleri için aday oldum”
Çok çekişmeli bir seçim yaşandığını belirten DOÐTAŞ ve Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan; “Bugün gerçekten çok çekişmeli bir seçim yaşanıyor ama en güzel yanı tatlı bir sohbet tadında geçmesi. Bu gibi seçimlerin kavgasız gürültüsüz geçmesi de çok güzel. Buraya ben de meclis üyesi olarak katıldım. Çünkü; sonra yapıcı bir eleştiride bulunsak dahi o zaman kimse bize ‘katılsaydın, girseydin’ dememeleri için aday oldum. Görev verilmesi durumunda en iyi şekilde yerine getirmeye hazırız. Bilgi birikimlerimizi burada kullanırız ama görev verilmezse de işimize devam ederiz” dedi.

“Demokratik ve sakin bir seçim yaşadık”
Gayet demokratik ve sakin bir seçim yaşadıklarını belirten eski işadamı Erdal Akarsu; “Şuanda katılımın iyi olduğunu görüyorum ama tabi katılım yüzde 100 olmaz. Bu noktada ÇASİAD Başkanıydım 5 yıl da burada Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum, Müteahhitler Birliği Başkanlığı yaptım. Tabi bu süreçte önemli olan, meclise girebilmek” dedi.
 
“21 komitede katılım oldukça yoğun geçiyor”
Seçimlere göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini sunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Merkez Birliği ve Çanakkale Merkez 1 No`lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz; “ÇTSO’nun bugünkü komite seçimlerinde 21 komitede katılım oldukça yoğun geçiyor. Toplam 2 bin kişinin oy kullanması gerektiği yerde bin kişi ile salt çoğunluk sağlanmış oldu bu şekilde. Bu da Çanakkale esnafının ve ticaret adamlarının vermiş olduğu önemi ortaya çıkarmış oluyor. Ticaret adamlarımız Komitelerde ki üyelerimiz, bazı gruplarda 2 veya 3 ayrı gruplar halinde seçime yoğun bir ilgi gösteriyor. Fakat sonuç itibariyle buradan çıkacak sonuca baktığımızda da Çanakkale esnafı, Çanakkale ticaret erbapları kazanacaktır. Özellikle uzak ilçelerimizden buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi odasına göstermiş oldukları ilgiden dolayı da yine ticaret erbaplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş