havadurum

ÇTSO yat limanı projesinde kararlı

ÇTSO’nun yat limanı projesi ile ilgili olarak kentte kuruluş yeri konusunda karşı çıkışların gündeme gelmesi sonrasında Kent Konseyi’nin “kuruluş yeri uygun değildir” ortak kararı ile devam eden süreç imar izni konusunda Çanakkale Belediye Meclisinin vereceği karar aşamasına geldi.

1838
Bir yandan kent halkının Çanakkale Belediye Meclisine, bu alanın halka kapatılması anlamına gelecek bu projeye, onay vermemesi konusunda baskıları sürer iken ÇTSO Yönetimi de üyelerine dönük yapmış olduğu bilgilendirme çalışmalarında özellik ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın desteğine vurgu yaparak bu projenin yaşama geçirilmesi konusundaki ısrarını bir kez daha gündeme taşıdı.
 
ÇTSO tarafından üyelere dönük yapılan bilgilendirme çalışmalarındaki bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: “ Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan’ın birçok kez olduğu gibi Kongre merkezimiz açılış konuşmasında da açıkça destek verdiği ve yapılmasını istediğini belirttiği Yat Limanı projesi hakkında bütün üyelerimizin açık desteğini bekliyoruz. 2009 yılında Kent Konseyi üyeleri, Bilim insanları ve Belediye meclis üyelerinin teşkil ettiği komisyonca hazırlanan, Kent deniz ilişkisini geliştirmeyi amaçlayan ve yeri bugünkü Yat Limanı projemizin olduğu yerde Barbaros Marina olarak tanımlanan ve 2010-2014 yılları arasında yapımı öngörülerek Çanakkale Belediyesi stratejik planında yer alan Çanakkale Yat Limanı projesini İmar izni verilmesi için Çanakkale Belediye Meclisine sunmuş bulunmaktayız. Çanakkale TSO; her sektörde kent ekonomisinde söz sahibi 5000 üyesi ile Çanakkale’nin et ve tırnak gibi ayrılmaz bir parçasıdır. Yer seçimi yapılmadan önce 7 alternatif alan incelemesi yapılarak konunun uzmanlarınca en uygun yer olarak tanımlanan, sayın başkanımız nezdinde davetle bütün belediye meclis üyelerine bilgi vermek için toplantı gerçekleştirdiğimiz, ayrıca bütün belediye meclis parti grup başkanlarına bütün ayrıntılarını anlattığımız, istedikleri bütün talep ve taahhütleri verdiğimiz, maddi ve manevi hiçbir karşılık beklemeden yaptığımız Belediye Başkanımızın her ortamda benim projem diyerek sahiplendiği, Çanakkale Belediyesinin Strateji planında yer alan, ayrıca konuyla ilgili tüzel şirketin Q hissesini, hatta isteniyorsa tamamını Çanakkale Belediyesine bedelsiz olarak vermeye hazır olduğumuzu belirttiğimiz Çanakkale Yat Limanı Proje izninin; Çanakkale Belediye meclisince verilmesi istiyoruz. Çünkü bu proje Çanakkale Projesidir... Denizi olan ve bir turizm kenti olmak isteyen Çanakkale’nin Yat Limanı mutlaka olmalıdır. Çanakkale’nin Yat Turizminden pay almasına vesile olacak bu proje Çanakkale’de çözülmelidir. Çanakkale; Ankara’ya havale edilmemelidir. Çanakkale’nin kendi projelerine sahip çıkacak iradeye sahip olduğunu düşünüyoruz. Her ayrıntısı büyük bir titizlikle hazırlanan Çanakkale Yat Limanı Projesinde Belediye Meclisimiz iradesinin Çanakkale’nin Yat Limanına kavuşması yönünde tecelli etmesini umuyoruz. Üyelerimiz ve halkımızın yapılmasını istediği bu projenin Çanakkale İradesiyle yapılıncaya dek takipçisi olacağız.”
Paylaş