``ÇTSO raporları karıştırdı``

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Yat Limanına karşı olmadıklarını bildiren iki kurumun imzalı dilekçelerini kamuoyuyla paylaştı. 16 Şubat`taki ÇED toplantısı öncesi yayınlanan raporda isimleri yer alan Çanakkale Lions Kulübü Derneği ve Lekton Balıkçılık Limited Şirketi bilgileri dışında isimlerinin kullanıldığı yönündeki başvurularını ÇTSO Genel Sekreterliği kamuoyuna duyurdu. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz ise çevre meclisi raporunun 29 Şubat tarihinde yayınlanan rapor olduğunu bildirdi. İlgili kurumların itirazına neden olan rapor için halkın bilgilendirme toplantısı amacıyla yapılan bir çalışma olup “Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin kolaylaştırıcılığında, raporun son kısmında yer alan kurum temsilcileri ve bireysel katılımlarla hazırlanarak imza altına alınmıştır” ifadesi ile yayınlanmış olduğu bildirildi...

479
16 Şubat`taki ÇED toplantısı öncesi yayınlanan raporda isimleri yer alan Çanakkale Lions Kulübü Derneği ve Lekton Balıkçılık Limited Şirketi bilgileri dışında isimlerinin kullanıldığı yönündeki başvurularını ÇTSO Genel Sekreterliği kamuoyuna duyurdu. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz ise çevre meclisi raporunun 29 Şubat tarihinde yayınlanan rapor olduğunu bildirdi.
 
Çanakkale Lions Kulübü Derneği ve Lekton Balıkçılık Limited Şirketi, ÇTSO tarafından yapılması planlanan Yat Limanı projesine destek olmadıkları yönündeki bilgilerin doğru olmadığını ÇTSO’ya yaptığı yazılı başvuru ile ilan etti. ÇTSO genel sekreterliği de yazılı başvuruları kamuoyu ile paylaştı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz ise 16 Şubat tarihinde Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince yapılacak olan “halkı,  proje hakkında bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı”nda sunulan raporun kendileri ile bir ilgisi olmadığını bildirdi. Yavuz Kent Konseyi Çevre Meclisi raporunun 29 Şubat tarihindeki genel kuruldan sonra yayınlandığına dikkat çekti.
 
ÇTSO raporlardaki imzaları takip ediyor
ÇTSO Genel sekreterliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yat Limanı Projesi’ne karşı çıktığı ileri sürülen bir Sivil Toplum Kuruluşu ve bir şirket, Odamıza yazılı açıklama göndererek, söz konusu açıklamalarda isimlerinin bilgileri dışında kullanıldığını bildirmiştir. Kent Konseyi Çevre Meclisi adına yapılan açıklamada ve daha sonra Çanakkale basınında çeşitli vesilelerle yer alan ortak açıklamalarda, imzası yer alan kuruluşlar arasında Çanakkale Lions Kulübü Derneği ve Lekton Balıkçılık Limited Şirketi de yer almaktaydı. Ancak her iki kuruluş da, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na gönderdikleri yazılı açıklamada, “ÇTSO Yat Limanı Projesi’ne karşı çıktıkları yolunda isim ve ünvanlarının bilgileri dışında kullanıldığını” belirtmişlerdir”.
 
“ÇTSO doğruyu bilir”
İsimlerinin bilgileri dışında kullanıldığını ifade eden Çanakkale Lions Kulübü Derneği ve Lekton Balıkçılık, Çanakkale Ticaret ve Sanayi odasına yazılı başvuruda bulunarak projeye destek vermedikleri yönündeki bilgilerin doğru olmadığını ifade ettiler. Çanakkale Lions Kulübü Derneği Başkanı Tülay Güzel imzalı dilekçede; “Yat Limanı konusunda Şahsım ve Lions kulübünün adı isteğimiz ve bilgimiz dışında kullanılmıştır. Konunun içeriğini bilmediğimiz gibi yorum yapmak durumunda da değiliz. Ama Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimiz için en iyi ve doğru olanı gerçekleştireceğine olan inancımız ve saygılarımızla” ifadeleri yer alırken, Lekton Balıkçılık Limited Şirketi de dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “ ÇTSO Yat Limanı projesine karşı çıktığımız yönünde ismimiz kullanılmıştır. Söz konusu açıklamada bulunan şirket ismimizin bilgimiz dahilinde olmadığını belirtir bilgilerine sunarız.”
 
“Çevre Meclisi raporu 29 Şubat’ta yayınlandı”
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz, ÇTSO tarafından söz edilen raporun Kent Konseyi Çevre Meclisi ile bir ilgisi olmadığını bildirdi. 16 Şubat tarihindeki ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı”nda sunulan raporun Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin kolaylaştırıcılığında, raporun son kısmında yer alan kurum temsilcileri ve bireysel katılımlarla hazırlanarak imza altına alındığını belirterek; “Raporun giriş kısmında bu ifadeler yer alıyor” dedi.
 
Yavuz şunları söyledi; “Sözü edilen rapor Kent Konseyinin raporu değildir. Böyle bir çalışmayı yapmak isteyen bir grup insana kent konseyi çevre meclisi mekansal olarak imkan sağladık. Orada geçen isimlerin kent konseyi ile alakası yok. Bu çalışmanın içinde bulunan arkadaşların kendilerinin görüşerek sorarak elde ederek yazdıkları isimlerdir. Onlar onay verdi mi? Katıldı mı? Katılmadı mı? bilmiyoruz. Bizim bilgimiz yok. Kent konseyi olarak bizim sorumluluğumuz da yok. Bu rapor, giriş cümlesinde de belirtildiği gibi Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin kolaylaştırıcılığında, raporun son kısmında yer alan kurum temsilcileri ve bireysel katılımlarla hazırlanarak imza altına alınmıştır ifadesi yer alıyor. Raporda oluşturulan görüşler, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin kolaylaştırıcılığında, raporun son kısmında yer alan kurum temsilcileri ve bireysel katılımlarla hazırlanarak imza altına alınmıştır. Burada Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi sadece kolaylaştırıcılık yapmıştır. Bu kolaylaştırıcılık da biz mekan kullanımı sağlamak ve istenilen bilimsel, teknik, döküman bilgi belgeyi o çalışmayı yapanlara verdik. Altına imza atanların kent konseyi ya da çevre meclisi temsilcisi ya da çalışma grubu değildir. Bizim raporumuz 29 Şubatta yapılan toplantıdan sonra açıklanan rapordur. Kent konseyi raporu o rapordur. Bu  bahse konu rapor 16.02.2012 tarihinde saat 14.00 de Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince yapılacak olan “halkı,  proje hakkında bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı”nda sunulmak ve ilgili bakanlığın dosyasına konulmak üzere hazırlanmıştır deniliyor. Kent konseyi ve çevre meclisi bizzat kendisini hazırladığı rapor değildir. Bizim rapor altını çizerek ifade ediyorum 29 Şubat tarihindeki genel kurulda yayınlandı.”
Paylaş