havadurum

ÇTSO otoparkında hizmete açıldı

Türkiye'nin yerli otomobili olan TOGG, günden güne yaygınlaşmaya devam etmesiyle beraber, yüksek hızlı şarj istasyon sayıları artıyor. Şarj İstasyonu, Çanakkale'de ilk kez ÇTSO'da kuruldu.

439

Türkiye`nin yerli ve milli elektrikli aracı olan TOGG, Türkiye`de kullanılmasının yaygınlaştırılmasının yanı sıra sahiplerini bulmaya devam ediyor. TOGG`un kullanılmasının talep edilmesi için çalışmalar sürdürülürken, yüksek hızlı şarj istasyonlarına ihtiyaç artıyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, çalışmalarının meyvesini almaya devam ederken, Çanakkale`de bir ilk olma özelliği taşıyan, TOGG`un yüzde yüz iştirak firması olan Trugo Şarj İstasyonu ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi otoparkında kuruldu.

TOGG çatısı altında hizmete açılan ve Türkiye`nin yerli elektrikli araç şarj istasyonu ağı olan Trugo`nun Şarj Ünitesi, Çanakkale`de ilk kez ÇTSO`da hizmet vermeye başladı. Kura sonucu TOGG sahibi olan Bircan Albayrak, aracını ÇTSO`da bulunan şarj istasyonunda şarj etti.

Semizoğlu; "Gerekli adımları attık"
Milli ve yerli TOGG`un Çanakkale`de yaygınlaştırılması için gerekli adımları attıklarını dile getiren; "Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; "Milli gururumuz, hepimizin gurur kaynağı TOGG`un, Ülkemizdeki ve İlimizdeki kullanımını yaygınlaştırmak ve desteklemek için gerekli adımları attık. Gözbebeğimiz TOGG`un iştiraki olan Trugo Akıllı Şarj Çözümleri ile işbirliği yaparak Odamız otoparkında bir istasyon kurulmasını sağladık. Bugün ilk kullanımı da Odamız bünyesinde gerçekleşti. Yüzde yüz yenilenebilir enerji ve hızlı şarj imkânı sunan ünite, başta TOGG olmak üzere tüm elektrikli araba modellerini de destekliyor. Bu sebeple tüm elektrikli araç sahipleri ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi`ne gelerek araçlarını şarj edebilirler. Sürdürülebilirlik ve temiz enerjiye gösterdiğimiz özenli bakış açısını böyle bir hizmetle güçlendirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
(Yusuf Sonkurt)

Paylaş